Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

Ενισχυμένη η «Ταξική Ενότητα» στο ΕΚ Κοζάνης.ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ όλοι στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ με το Π.Α.ΜΕ στις 10:30 πμ στον ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ενισχυμένη σε ψήφους και έδρες αναδείχθηκε η «Ταξική Ενότητα» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) από τις εκλογές στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης. Στο συνέδριο υπήρξε μείωση των αντιπροσώπων (93 από 108 το 2011).
  • Η «Ταξική Ενότητα» πήρε 20 ψήφους (είχε 14) και 4 έδρες στο ΔΣ (είχε 2).
  • Η ΔΑΚΕ πήρε 37 ψήφους (είχε 43) και 6 έδρες (είχε 6).
  • Η ΠΑΣΚΕ πήρε 20 ψήφους (είχε 45) και 3 έδρες (είχε 7).
  • Η «Ταξική Συσπείρωση Εργαζομένων» (ΝΑΡ) πήρε 7 ψήφους (είχε 6) και 1 έδρα (δεν είχε καμία).
  • Η παράταξη «Μακρυγιάννης» (πρώην ΠΑΣΚΕ) πήρε 7 ψήφους και 1 έδρα (στις προηγούμενες εκλογές δεν συμμετείχε).
  • Το «Μέτωπο Ανατροπής» (ΣΥΡΙΖΑ) πήρε 2 ψήφους και καμία έδρα.
Επειδή η «Ταξική Ενότητα» και η ΠΑΣΚΕ ισοψήφησαν, έγινε κλήρωση και η μία παραπάνω έδρα καταχωρήθηκε στην «Ταξική Ενότητα».
Η αύξηση της ΤΑΞ.ΕΝ απηχεί την αυξημένη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ για την αταλάντευτη και αγωνιστική τους στάση ενάντια στην αντεργατική πολιτική συγκυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ.

Η ΤΑΞ.ΕΝ χαιρετίζει τους αντιπροσώπους, που με την ψήφο τους, έκαναν ένα ακόμα βήμα, απ’ τα πολλά που πρέπει να γίνουν, στην κατεύθυνση της αλλαγής των συσχετισμών δυνάμεων υπέρ της μαχόμενης εργατικής τάξης και της ταξικής ανασύνταξης του εργατικού κινήματος.
Η ενίσχυση της ΤΑΞ.ΕΝ δημιουργεί νέες δυνατότητες για το ταξικό κίνημα των εργαζομένων και επωμιζόμαστε με νέες ευθύνες για το βάθεμα και το πλάτεμά του.Οι οργανωμένοι στα σωματεία, εργάτριες κι εργάτες,που στηρίζουν το Π.Α.ΜΕ, θα παλέψουν το επόμενο διάστημα για να οργανωθεί, η τόσο αναγκαία, εργατική αντεπίθεση απέναντι στην κυβέρνηση, στο κεφάλαιο, στα κόμματά του και στα συνδικαλιστικά στηρίγματα του.

Οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού διατηρούν ακόμα ισχυρά ερείσματα κι έχουν τη δυνατότητα να αποπροσανατολίζουν και να εκτρέπουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων σε ακίνδυνες για το σύστημα κατευθύνσεις. Η ανάσχεση και η ανατροπήτης αντιλαϊκής πολιτικής προϋποθέτειτην ανατροπή τηςαρνητικής κατάστασης στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, προϋποθέτει τη μαζική είσοδο νέων εργατικών δυνάμεων στα σωματεία και την αποφασιστική ενίσχυση του ταξικού προσανατολισμού τους. Προϋποθέτει την οργάνωση της εργατικής πάλης από τα κάτω, από τους ίδιους τους εργαζόμενους, σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργατογειτονιά απέναντι στα βάρβαρα μέτρα που εφαρμόζουν και στα άλλα που ετοιμάζουν από κοινού Συγκυβέρνηση-ΕΕ-τρόικα για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι,

Καμιά αναμονή, ούτε λεπτό χαμένο, όλοι στη μάχη!

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ όλοι στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ με το Π.Α.ΜΕ

στις 10:30 πμ στον ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ


Η ΤΑΞική ΕΝότητα, οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ, καλούμε τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο, τους άνεργους κάθε ηλικίας, ειδικότερα τους νέους και τις νέες, να κάνουν δικιά τους υπόθεση την οργάνωση της απεργίας της 9ης του Απρίλη. Οι εργαζόμενοι σε κάθε σωματείο, σε κάθε χώρο δουλείας να παραμερίσουν, να παρακάμψουν τους εκπροσώπους του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ), να απαιτήσουν να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις, να συζητηθεί και να αποφασιστεί το πλαίσιο πάλης της απεργίας, να παρθούν μέτρα για την οργάνωση και περιφρούρηση της απεργίας και να τα υλοποιήσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Ψηλά το κεφάλι, κανένας φόβος, καμιά αναμονή, όλοι στον αγώνα.