Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Ιωάννινα: Ενίσχυση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Σημαντική ενίσχυση είχαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων στις πρόσφατες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης και αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο και την ομοσπονδία.

Ενθαρρυντικό ήταν το γεγονός ότι ο αριθμός των ψηφισάντων αυξήθηκε από 389 το 2012 σε 459 φέτος. Η Εργατοϋπαλληλική Ταξική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ) από 295 ψήφους και 5 έδρες στις προηγούμενες εκλογές πήρε 407 ψήφους και 7 έδρες ενώ

η Αγωνιστική Παρέμβαση (ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ) έπεσε από τις 85 ψήφους το 2012 στις 47, χάνοντας και τις δύο έδρες που είχε στη διοίκησης,

Σε σχετική ανακοίνωσή τονίζεται:

«Η ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων στο Σωματείο των εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων νομού Ιωαννίνων είναι αποτέλεσμα σκληρής και προσανατολισμένης προσπάθειας σε μια σειρά χώρους δουλειάς.

Είναι το σωματείο που μαζί με τους εργαζόμενους βρέθηκε στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, στον ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ, στα ΠΑΥΛΟΥ, στα DIA, στα CARREFOUR και σε άλλους ανάλογους χώρους.

Είναι το σωματείο που συσπειρώθηκαν εργαζόμενοι, έστω και φοβισμένα στην αρχή, από μεγάλα super market και πολυκαταστήματα και δόθηκε η μάχη για την υπεράσπιση του μεροκάματου του εργαζόμενου, την πάλη ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, η πάλη για τα δικαιώματα του εργαζόμενου που τσακίζονται από την εξουσία των μονοπωλίων. Ταυτόχρονα δεκάδες ήταν οι παρεμβάσεις για τους άνεργους που συσπειρώνονται στο σωματείο όπως του ΚΑΡΙΠΙΔΗ, για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας, για τα νέα ζευγάρια.

Το αποτέλεσμα των εκλογών ενισχύει αυτό τον προσανατολισμό του σωματείου. Βάζει νέες δυνάμεις στην πάλη ώστε το σωματείο, το ταξικό κίνημα να γίνει πιο ικανό, να γίνουν πολλοί περισσότεροι οι οργανωτές της πάλης ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - Ε.Ε.»