Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Θεσσαλονίκη: Με ξενοδοχοϋπάλληλους συνομίλησε ο Γιάννης Δελής ενόψει της απεργίας στις 9 Απρίλη

Σε κεντρικά ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης περιόδευσε ο Γιάννης Δελής, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της επιτυχίας της απεργίας στις 9 Απρίλη, να συστρατευτούν με το ΠΑΜΕ για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τους.
Τη συζήτηση απασχόλησε η κατάσταση στον κλάδο, τα προβλήματα που βιώνουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι με την ανεργία, τα εξαντλητικά ωράρια και την απληρωσιά. Ο Γιάννης Δελής κάλεσε τους ξενοδοχοϋπάλληλους
να ενισχύσουν στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, τους υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», να δυναμώσει τη φωνή που υπερασπίζεται τα συμφέροντά τους μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια.
Ο Γιάννης Δελής μετά την περιοδεία έκανε την εξής δήλωση:
«Παρά την υψηλή αύξηση της τουριστικής κίνησης την περασμένη χρονιά, τόσο σε αριθμό τουριστών, όσο και σε έσοδα και παρά τις ευοίωνες προβλέψεις για το τουριστικό κεφάλαιο για τη φετινή χρονιά, η πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι όλο και χειροτερεύει. Σε όλο και λιγότερα ξενοδοχεία πλέον εφαρμόζεται έστω και η μειωμένη κατά 15% κλαδική σύμβαση, ενώ διευρύνονται οι ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις με χαμηλότερα μεροκάματα και δικαιώματα. Απολύονται επίσης εργαζόμενοι που διατηρούν κάποια εναπομείναντα δικαιώματα και στη θέση τους προσλαμβάνονται νέοι από διάφορα προγράμματα ως φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό.
Για αυτή την κατάσταση έχει ευθύνη και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης. Οι πανηγυρισμοί του όλο το προηγούμενο διάστημα για τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε τουριστικό πυλώνα δεν έφεραν καμιά βελτίωση στη ζωή των εργαζομένων στον κλάδο.
Επιβεβαιώνεται και από αυτό το παράδειγμα η εκτίμηση του ΚΚΕ ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη θα πατήσει πάνω στα συντρίμμια των εργασιακών δικαιωμάτων».