Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Με την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ, ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ απέκλεισαν από το προεδρείο την πρώτη δύναμη, τη ΔΑΣ(ΠΑΜΕ)

Πρωτεργάτης στη μεθόδευση η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού
Με συνεργασία όλων των άλλων παρατάξεων - του ΣΥΡΙΖΑ, των δυο που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, καθώς και της «Αντίδρασης» - και με συντονιστή, οργανωτή και καθοδηγητή την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, «Ριζοσπαστική Ενωτική Πρωτοβουλία», αποκλείστηκε από το προεδρείου του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας η παράταξη της ΔΑΣ - ΟΤΑ, η οποία στις πρόσφατες εκλογές του Συλλόγου βγήκε πρώτη δύναμη, με ποσοστό 45% και κατέλαβε τις 4 από τις 9 έδρες στο νέο ΔΣ (όλες οι άλλες παρατάξεις έχουν από 1 έδρα).
Στη συνεδρίαση του νέου ΔΣ για τη συγκρότηση προεδρείου, οι πέντε αυτές παρατάξεις, δρώντας σα μια, δε συμφώνησαν με την πρόταση της ΔΑΣ το προεδρείο να είναι αντιπροσωπευτικό, ανάλογα με τις ψήφους που πήρε η κάθε παράταξη στις τελευταίες εκλογές - αυτό, δηλαδή, που γινόταν χρόνια τώρα και λειτουργούσε το ΔΣ - και την απέκλεισαν με συνοπτικές διαδικασίες.
Για την ενεργεία και τη στάση τους αυτή επικαλούνται τη μη λειτουργία του ΔΣ του Συλλόγου και την παραβίαση των αποφάσεών του, όταν ήταν αυτές οι παρατάξεις που, όλες μαζί, κουρέλιασαν και υπονόμευσαν κάθε απόφαση και μπλόκαραν κάθε διαδικασία. Η προσυμφωνημένη κολεγιά φανερώθηκε και στο μοίρασμα των καρεκλών που έκαναν αυτές οι παρατάξεις.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ αναφέρει ότι «με συντονιστή-οργανωτή και καθοδηγητή την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ "Ριζοσπαστική Ενωτική Πρωτοβουλία", συνεργάστηκαν άψογα και ομοφώνησαν.
(...) οι παρατάξεις απέκλεισαν από όλα τα αξιώματα τα (4) τέσσερα μέλη της ΔΑΣ με συνοπτικές διαδικασίες, την πρώτη δύναμη στις τελευταίες εκλογές με 45% και 585ψήφους, μάλιστα επειδή τα μέλη των άλλων παρατάξεων ήταν (5) πέντε και τα αξιώματα (6) έξι, στον εκπρόσωπο της Νέας Πορείας (ΔΑΚΕ) δώσανε δυο αξιώματα!!!!!! για να μην υπάρχει κενό και δεν μπορεί ...να λειτουργήσει!!!! το ΔΣ.
Για την ενέργεια και τη στάση τους αυτή επικαλούνται τη μη λειτουργία του ΔΣ του Συλλόγου και την παραβίαση των αποφάσεών του.
Κατηγορούν μάλιστα τη ΔΑΣ επειδή στηρίζει και δραστηριοποιείται στο Συνδικάτο ΟΤΑ Λάρισας που συνενώνει όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Διοίκηση Α' και Β' βαθμού, τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, μόνιμους, αορίστου και συμβασιούχους εργαζόμενους (που επί χρόνια αυτές οι παρατάξεις τους αποκλείουν από Συλλόγους και την Ομοσπονδία)».
Η ΔΑΣ καταγγέλλει ότι στόχος τους είναι «να σύρουν τους εργαζόμενους στην υποτέλεια, την υποταγή και το συμβιβασμό. Για αυτό επιτίθενται στο ΠΑΜΕ και το ταξικό κίνημα».
Καλεί τους εργαζόμενους να αντιληφθούν το ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού για τον αφοπλισμό του εργατικού κινήματος στην άγρια επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από κυβέρνηση, ΕΕ, βιομήχανους. Τους καλεί «να τους πετάξουν έξω από τα όργανα του κινήματος».
Να αντιληφθούν επίσης και το ρόλο της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ «που από τη μία λέει ότι παλεύει... για την "ταξική ενότητα"(!) και την "ανασυγκρότηση"(!) και από την άλλη συνεργάζεται με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, ενάντια στις ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ, ενάντια στον ταξικό προσανατολισμό που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επέλεξαν και για το σύλλογό μας μέσα από τις ΓΣ».
Τέλος, η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να στηριχθούν και να στηρίξουν τις ταξικές δυνάμεις.«Να δώσουν την πρώτη αγωνιστική τους απάντηση, με τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία την Τέταρτη 9 Απρίλη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ 10 π.μ. την κεντρική πλατεία».