Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Βάσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ:Την Τετάρτη 26 Αυγούστου θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας

Την Τετάρτη 26 Αυγούστου, εκτός απροόπτου, θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι φετινές βάσεις εισαγωγής στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.Οι βάσεις εκτός απο τα σχολεία θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr
 Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αναμένεται πτώση των βάσεων σε τμήματα της επαρχίας που έχουν ομοειδή τμήματα στα αστικά κέντρα.Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, φέτος θα δούμε πτώση στις
βάσεις για τις υψηλόβαθμες σχολές, που θα ξεκινούν από λίγα μόρια (200-400), πτώση στις μεσαίες σχολές (500-800 μόρια) και βουτιά σε χαμηλόβαθμα πανεπιστημιακά τμήματα (και κυρίως στα ΤΕΙ της περιφέρειας) έως και αρκετά πάνω από 2.000 μόρια. Αναμένεται έτσι η πτώση των βάσεων να είναι εντυπωσιακή σε τμήματα της επαρχίας που έχουν ομοειδή τους τμήματα στα αστικά κέντρα, καθώς υπάρχει μεγάλος περιορισμός εφέτος στις κατηγορίες των δικαιούχων μετεγγραφών. 
Τα μαθήματα που επηρεάζουν κυρίως την πτώση των βάσεων εισαγωγής είναι τα Μαθηματικά, η Φυσική, τα Αρχαία και η Βιολογία Κατεύθυνσης, που αποτελούν και τα κύρια μαθήματα για το 2ο (θετικές επιστήμες), το 3ο (επιστήμες υγείας) και το 4ο επιστημονικό πεδίο (τεχνολογικές επιστήμες).

1ο Επιστημονικό Πεδίο Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει μικρή πτώση των βάσεων σε αρκετές υψηλόβαθμες και περιζήτητες σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου
 

2ο και 4ο Επιστημονικό Πεδίο «Βουτιά» στις βάσεις εισαγωγής αρκετών πρωτοκλασάτων σχολών που περιλαμβάνονται στο 2ο και το 4ο Επιστημονικό Πεδίο δείχνουν οι τελευταίες εκτιμήσεις.

 3ο Επιστημονικό Πεδίο Σημαντική υποχώρηση των βάσεων – για τα δεδομένα του 3ου Επιστημονικού Πεδίου – θα πρέπει να περιμένουν οι υποψήφιοι.

5ο Επιστημονικό Πεδίο Φαίνεται πως το 5ο Επιστημονικό Πεδίο ίσως να είναι το μοναδικό στο οποίο οι βάσεις θα συγκρατηθούν στα περσινά επίπεδα ή σε κάποιες περιπτώσεις υψηλόβαθμων και περιζήτητων τμημάτων θα ανέβουν.