Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Το νέο σφαγιασμό των συντάξεων καταγγέλλουν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις

Την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το νέο σφαγιασμό των συντάξεων καταγγέλλουν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – Δημοσίου – ΟΣΕ – ΟΑΕΕ – ΝΑΤ – ΤΑΕΟΑΕΕ.
Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:
«Η “αντιμνημονιακή» κατά τα άλλα κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πριν “Αλέκτωρ λαλήσει” απέδειξε για μια ακόμη φορά τι εννοούσε όταν διατυμπάνιζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους. Αυτά στα λόγια για να κοροϊδέψουν τον
λαό, γιατί στην πράξη η κυβέρνηση διαφορετικά πράττει.
Επειδή λοιπόν το κράτος έχει συνέχεια, (όπως άλλωστε ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει) έρχεται τώρα η κυβέρνηση να εφαρμόσει πιστά στα πλαίσια του τρίτου μνημονίου που πρόσφατα στην Βουλή ψήφισε, από κοινού με την ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, όλες τις αντισυνταξιουχικές, αντεργατικές, αντιλαϊκές αποφάσεις των μνημονίων ένα και δύο και τους νόμους που απορρέουν από αυτά. Τους νόμους 3863/2010 και 4093/12, προκειμένου να λεηλατήσει εκ νέου τις ήδη τσακισμένες συντάξεις, στέλνοντας τους συνταξιούχους κυριολεκτικά στο καιάδα, αφού αφαιρεί το ποσό των 100 ευρώ από την κατώτερη σύνταξη των 486 ευρώ, πρώτη φάση, με βάση την εγκύκλιο που υπόγραψε χτες ο αναπληρωτής υπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων Παύλος Χαϊκάλης.
Δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό αφού από τις 30/7/15, επιβάλει νέο χαράτσι στις κύριες συντάξεις με αύξηση κατά 50% της μέχρι σήμερα εισφοράς για την υγεία στο αρχικό ποσόν των συντάξεων και την επιβολή του ποσοστού 6% στις επικουρικές συντάξεις για πρώτη φορά στο καταβαλλόμενο ποσό. Επίσης από τον ερχόμενο Μάρτη αρχίζει η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ.
Όλες οι κατηγορίες των συνταξιούχων τσακίζονται, η θέση τους χειροτερεύει και γίνεται δραματική. Έπονται νέα αντισυνταξιουχικά, αντεργατικά μέτρα, όπως η συνέχιση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, η άμεση και έμμεση φορολογία, οι νέες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό κ.α. που δεν θα αφήσουν τίποτε όρθιο. Τα δίνουν όλα στο κεφάλαιο για την δήθεν ανάπτυξη.
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους μπροστά σε αυτή την επίθεση να δυναμώσουν την ενότητα και τον αγώνα για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.
Η ελπίδα έρχεται μέσα από την μαζικοποίηση των σωματείων και την δράση των συνταξιούχων μέσα από τους καθημερινούς αγώνες κάτω από τα πανό των σωματείων μας».