Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Πού ήταν όλα αυτά τα χρόνια ο Γ. Ρωμανιάς;

Περίσσεψαν χτες οι φιλοφρονήσεις ανάμεσα στον Π. Λαφαζάνη και τον Γ. Ρωμανιά, που μετοικίζει από τους ΑΝΕΛ στη «Λαϊκή Ενότητα». Σε δηλώσεις του, ο Γ. Ρωμανιάς αναφέρθηκε στη θητεία του ως γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπου «έχουμε να επιδείξουμε και συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες (...) τις οποίες δεν προχώρησε (η κυβέρνηση) και αυτό το έργο θέλουμε να συνεχίσουμε. Να ανατρέψουμε το έργο της
βαρβαρότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση». 
Τα ίδια πάνω - κάτω είπε και ο Π. Λαφαζάνης, υποδεχόμενος τον Γ. Ρωμανιά στο κόμμα του. Αφήνουμε κατά μέρος το γεγονός ότι ο Γ. Ρωμανιάς, καθώς και όλοι οι υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης που αποχώρησαν μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, υπερασπίζονταν και εξωράιζαν μέχρι την τελευταία ώρα την πολιτική της. Ειδικά σε ό,τι αφορά την Κοινωνική Ασφάλιση, τα ψέματα και οι κάλπικες διαβεβαιώσεις για ανάσχεση και αποκατάσταση των ανατροπών ήταν στην ημερήσια διάταξη των στελεχών του αρμόδιου υπουργείου, τα οποία τώρα διαμαρτύρονται ότι η κυβέρνηση τούς γύριζε πίσω τα νομοσχέδια. Αλλά ακόμα κι έτσι να είναι, οι αντιασφαλιστικές ανατροπές δεν άρχισαν τώρα, αλλά κλιμακώθηκαν από τη δεκαετία του 1990.
Πού ήταν όλα αυτά τα χρόνια ο Γ. Ρωμανιάς; 
Στη ΓΣΕΕ των εργατοπατέρων, ως επιστημονικός σύμβουλος ΙΝΕ (1990 - 2011), στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, ως εμπειρογνώμονας, σε ομάδες εργασίας συνεδρίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ και άλλων και βέβαια κομμάτι του κρατικού μηχανισμού, ως μέλος της Εθνικής Επιτροπής για την Απασχόληση και της Εθνικής Επιτροπής για την Κοινωνική Προστασία. 
Επομένως, άστοχη η προσπάθεια να βγάλει τον εαυτό του έξω από το κάδρο των αντιασφαλιστικών ανατροπών, τώρα που αλλάζει (πάλι) κομματική στέγη.
Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ