Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Άμεση καταβολή των συντάξεων απαίτησε η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΙΚΑ πραγματοποίησε η Ομοσπονδία των συνταξιούχων ΙΚΑ. Απαίτησαν την άμεση καταβολή των συντάξεων, ενώ κατήγγειλαν και την απόφαση της Διοίκησης του Ιδρύματος να αναστείλει από 1 Γενάρη 2015 την έκδοση νέων συντάξεων γήρατος, αναπηρίας και θανάτου. Τελικά το απόγευμα της Πέμπτης η διοίκηση του ΙΚΑ ανακοίνωσε ότι αποσύρει την απόφαση. Ο διοικητής του ΙΚΑ δήλωσε στους συνταξιούχους ότι δεν γνώριζε
την απόφαση.
Όμως, το ζήτημα με την απόδοση των κατώτερων συντάξεων παραμένει, καθώς πέρα από τα γραφειοκρατικά εμπόδια, οι ανατροπές που επήλθαν με τις πρόσφατες διατάξεις, αποκλείουν από την κατώτερη σύνταξη όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους. Αλλά και σε αυτούς που θα τη λαμβάνουν, μειώνεται κατά 20%, από τα 486 ευρώ στα 392 ευρώ.
Όπως παραμένει και το ζήτημα της απόδοσης ολόκληρης της σύνταξης μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, που για πολλούς μήνες, ακόμα και χρόνια, υποχρεώνονται να επιβιώνουν με την προσωρινή σύνταξη που αποδίδεται από τα Ταμεία.