Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν πάνε μαζί μόνο για την εφαρμογή του μνημονίου. Πάνε μαζί και στην εξαπάτηση του κόσμου, προβάλλοντας το ίδιο παραμύθι για πολιτικές που δήθεν θα το βελτιώσουν

Δε φτάνει που ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ψήφισαν μαζί το 3ο μνημόνιο. Τώρα, συναγωνίζονται ποιος από τους δύο θα το εφαρμόσει καλύτερα. Διότι αυτή τελικά είναι η προεκλογική γραμμή και των δύο αυτών κομμάτων. Από τη μια ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ναι μεν θα εφαρμόσει το μνημόνιο, αλλά ζητάει την ψήφο του λαού για να το κάνει με τις «ελάχιστες συνέπειες», μέσα από ένα παράλληλο πρόγραμμα, το οποίο εναγωνίως αναζητά ως άλλοθι μπροστά στην κάλπη.
Την ίδια τακτική φαίνεται να υιοθετεί και η ΝΔ, ο ευρωβουλευτής της οποίας Γ. Κύρτσος δήλωνε σχετικά: «Αυτό που μπορεί να κάνει η ΝΔ είναι
ότι αφού μελετήσει τα μέτρα του μνημονίου να εξηγήσει πώς ορισμένα από αυτά θα εφαρμοστούν αποτελεσματικά, να εξηγήσει πώς μπορεί να βελτιώσει, μέσα από θυσίες βέβαια, τη δυναμική της οικονομίας, και μετά αυτό που πρέπει να κάνει η ΝΔ είναι να πάει σε 15 - 20 - 25 βασικά σημεία και να εξηγήσει τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ βάσει του τρίτου μνημονίου και τι θα μπορούσε να κάνει η ΝΔ είτε εφαρμόζοντας πιο αποτελεσματικά το μνημόνιο είτε έχοντας δυο - τρεις ιδέες που όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα μπορέσουν να δώσουν καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα».
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν πάνε μαζί μόνο για την εφαρμογή του μνημονίου. Πάνε μαζί και στην εξαπάτηση του κόσμου, προβάλλοντας το ίδιο παραμύθι για πολιτικές που δήθεν θα το βελτιώσουν.
Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ