Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Χαλκιδική: Απέκλεισαν δρόμους οι μεταλλωρύχοι - Δεκτή από το ΣτΕ η προσφυγή της «Ελληνικός Χρυσός»

Την επαναλειτουργία της επιχείρησης «Ελληνικός Χρυσός», την άρση της τρίμηνης διαθεσιμότητας στην οποία τους έθεσε η εργοδοσία και τη διασφάλιση της εργασίας τους ζητούν οι εργαζόμενοι σε αυτήν. Σήμερα προχώρησαν σε πολύωρο αποκλεισμό των κόμβων Στρατωνίου - Ιερισσού και Γοματίου - Πλανών, ενώ δεκάδες συνάδελφοί τους παραμένουν στις υπόγειες στοές των μεταλλείων της εταιρείας στην Ολυμπιάδα.
Σήμερα, επίσης, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή την αίτηση της εταιρείας κατά της απόφασης του
υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης - Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία ανακλήθηκαν αποφάσεις έγκρισης τεχνικών μελετών έργων που γίνονται στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το αρμόδιο υπουργείο επέδειξε κωλυσιεργία ως προς την έγκριση των προσαρτημάτων των τεχνικών μελετών της μεταλλουργίας χαλκού, χρυσού και του νέου εργοστασίου εμπλουτισμού στην περιοχή Μαντέμ Λάκκο.
Το υπουργείο ΠΑΠΕΝ αναφέρει ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν αφορά ούτε ακυρώνει την απόφαση περί ανάκλησης των εγκρίσεων των τεχνικών μελετών των υποέργων Σκουριών και (εν μέρει) Ολυμπιάδας. «Με την εν λόγω απόφαση του ΣτΕ ακυρώνεται, λόγω ανεπαρκούς αιτιολογίας, η από 28.4.2015 πράξη του τότε υπουργού, διά της οποίας επεστράφη ως ελλιπές το προσάρτημα της υποβληθείσας από την εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός" τεχνικής μελέτης που αφορούσε τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας», αναφέρει το υπουργείο.