Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

ΠΑΣΕΒΕ:Όλοι στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στην πλατεία Αριστοτέλους.Όλοι οι δρόμοι δοκιμάστηκαν, ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε και τη δική μας δύναμη

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους απευθύνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ. Η προσυγκέντρωση έχει οριστεί στις 5.30 μ.μ. στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους.
Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει:
«Συνάδελφε, συναδέλφισσα επαγγελματία, βιοτέχνη, έμπορε, αυτοκινητιστή,
Οι κυβερνήσεις τού χτες και του σήμερα, οι συγκυβερνήσεις του 1ου, του 2ου, του 3ου μνημονίου θερίζουν όλα μας τα κεκτημένα, το δικαίωμα για μια ανθρώπινη ζωή για μας και τις οικογένειές μας. Θα μείνεις απαθής;;;
Στις ερχόμενες εκλογές ζητάνε από μας να διαλέξουμε ποιος θα εφαρμόσει το
νέο μνημόνιο, προετοιμάζοντάς μας ότι θα υπάρξει μια δύσκολη περίοδος θυσιών, που δήθεν θα οδηγήσει σε διέξοδο από την κρίση. Θυσίες από τους εργαζόμενους, τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τους νέους στο βωμό του κέρδους, της θωράκισης της ανταγωνιστικότητας, των επενδύσεων, των νέων πεδίων κερδοφορίας. Ανάκαμψη, ανάπτυξη για ποιον;;;
Παραπέρα αύξηση της φορολογίας έως 29% από το πρώτο ευρώ, αύξηση σταδιακά της προκαταβολής του φόρου στο 100%, αύξηση του ΦΠΑ, μείωση της κρατικής επιχορήγησης στον ΟΑΕΕ, μείωση των συντάξεων και όλων των παροχών, μείωση του ορίου των ακατάσχετων λογαριασμών με επιτάχυνση και διευκόλυνση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, απελευθέρωση των επαγγελμάτων, περιορισμός και κατάργηση της κυριακάτικης αργίας… Στο λογαριασμό μην ξεχνάμε να προσθέτουμε και όλων των ειδών τα χαράτσια που ήταν "προσωρινά" π.χ ΕΝΦΙΑ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης…
Επίσης μην ξεχνάμε ότι όλα τα παραπάνω είναι μόνο για εμάς. Οι μεγάλοι επιχειρηματίες, τραπεζίτες , εφοπλιστές έχουν φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις.
Υποταγή και εξαθλίωση ή αγώνας και επιβίωση;;;
Συνάδελφε, έχουμε πλέον πείρα. Από την πλάτη μας πέρασαν όλα τα μέτρα του 1ου και 2ου μνημονίου. Όλα τα μέτρα είχαν στόχο και αποτέλεσμα. Ήδη εκατοντάδες χιλιάδες συνάδελφοί μας έβαλαν λουκέτο και χιλιάδες από εμάς κινδυνεύουμε άμεσα με χρεοκοπία.
Με τους αγώνες μας να βάλουμε εμπόδια στην εφαρμογή του 3ου μνημονίου Τσίπρα, μνημονίου που θα σαρώσει ό,τι έχει απομείνει από τα προηγούμενα.
Όλοι οι δρόμοι δοκιμάστηκαν, τώρα να δοκιμάσουμε και τη δική μας δύναμη.
Κανείς μόνος του. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να αποκρούσουμε το ρημαδιό που οδηγούν τη ζωή μας, για να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους και την αντιλαϊκή πολιτική τους. Κοινό μέτωπο με τις αγωνιστικές δυνάμεις των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για την ανατροπή της αντιλαϊκής - αντιμονοπωλιακής πολιτικής. Για να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ στα μνημόνια, στη φτώχεια, στα λουκέτα, στην ανεργία, προϋπόθεση είναι η συμβολή του καθενός μας στην οργανωμένη πάλη.
Ενισχύουμε την προοπτική για μια διαφορετική ανάπτυξη της χώρας που στόχο θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών έξω από το μαντρί της ΕΕ, χωρίς μονοπώλια και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για τη ζωή που δικαιούμαστε για μας και τα παιδιά μας.
Συνάδελφε, δώσε το "παρών" σου, στο συλλαλητήριο.
Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 6.00 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους
Προσυγκέντρωση της ΠΑΣΕΒΕ 5.30 μ.μ. στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους
Φτάνει πια - Είναι ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή
Η λύση βρίσκεται στις διεκδικήσεις, στην αλληλεγγύη, στην καθολική σύγκρουση, στην οργάνωση, στη μαζικότητα, στο δίκιο μας. Απαιτούμε:
Φορολογικό
  • Κατάργηση του νόμου που μας επιβάλλει την εξοντωτική φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ και αναδρομική διαγραφή των φόρων που επιβλήθηκαν.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.
  • 20.000 ευρώ αφορολόγητο και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.
Χρέη
  • "Κούρεμα" των χρεών προς τις τράπεζες κατά 30% για όσους διατηρούν ακόμα την επιχείρησή τους και 50% για όσους έκλεισαν.
  • Μείωση των εισφορών στον ΟΑΕΕ κατά 30%, χωρίς μείωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
  • Πάγωμα των χρεών προς ΟΑΕΕ και το Δημόσιο, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση για το υπόλοιπο ποσό, με δόσεις που να μην ξεπερνούν το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
  • Καμία κατάσχεση 1ης κατοικίας, αναστολή κατασχέσεων, επαγγελματικής στέγης, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών.
Ασφαλιστικό
  • Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις.
  • Επαναφορά 13ης - 14ης σύνταξης.
  • Να επιστραφούν εδώ και τώρα τα κλεμμένα αποθεματικά.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης του ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία. Δωρεάν Υγεία - περίθαλψη για όλους.
Απελευθέρωση επαγγελμάτων
  • Όχι στην κατάργηση της Κυριακής-αργίας.
  • Κατάργηση των νόμων που παραδίδουν ολόκληρους κλάδους στο μεγάλο κεφάλαιο (ταξί, φορτηγά, αρτοποιοί, κ.ά.)».