Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Αποφάσισαν τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα τους με πολύμορφες κινητοποιήσεις

Συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα τους με πολύμορφες κινητοποιήσεις τις οποίες θα ανακοινώσουν τις επόμενες μέρες, καθώς και προσπάθεια συνάντησης του Πανελλαδικού Συντονιστικού στη Θεσσαλονίκη αποφάσισαν μέσα από τη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν την Τρίτη 19 Σεπτέμβρη οι συμβασιούχοι στους ΟΤΑ της Θεσσαλονίκης.
Εισηγητικά, η πρόεδρος του Συλλόγου
Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης,Κλεοπάτρα Χοροζίδη, αναφέρθηκε στον πολύμηνο αγώνα τους για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Αναφέρθηκε στα «κέρδη» αυτού του αγώνα που είναι μια ακόμα παράταση των συμβάσεών τους μέχρι τέλος Μάρτη του 2018, αλλά και στο γεγονός ότι άνοιξε ο δρόμος για την προκήρυξη μονίμων θέσεων εργασίας στον τομέα της καθαριότητας.
Σήμερα που οι συμβασιούχοι είναι και πάλι απλήρωτοι, διαμηνύουν στην κυβέρνηση ότι δεν θα περιμένουν απλήρωτοι υπομονετικά να έρθει ο Μάρτης για να απολυθούν. Θα συνεχίσουν να βαδίζουν στο γνώριμο δρόμο του αγώνα διεκδικώντας το δίκιο τους.
Απέναντι στο μέτωπο ΕΕ, κυβέρνησης, αντιπολίτευσης, δημάρχων, ελεγκτικών μηχανισμών, θα συγκροτήσουν το δικό τους μέτωπο, μαζί με το πανελλαδικό συντονιστικό, θα επιδιώξουν να βρεθούν μαζί και με άλλους εργαζόμενους από άλλους κλάδους και όλοι μαζί να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά για υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας.