Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛ. ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ:Έξω τα διευθυντικά στελέχη και οι άνθρωποι της εργοδοσίας από τα σωματεία

«Έξω τα διευθυντικά στελέχη και οι άνθρωποι της εργοδοσίας από τα σωματεία και το εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά για τις εκλογές του «σωματείου»-μηχανισμού «Εμπορίου - Τροφίμων - Σούπερ Μάρκετ Αθηνών».
Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος σημειώνει:

«Την περασμένη δευτέρα ξεκίνησαν οι εκλογές του σωματείου “Ένωση Υπαλλήλων Εμπορίου - Τροφίμων - Σούπερ Μάρκετ Αθηνών”, ενός σωματείου που ενώ στον τίτλο αποκαλείται σωματείο εργαζομένων, στην ουσία πρόκειται για έναν εργοδοτικό μηχανισμό με στελέχη - διευθυντές μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ να βγαίνουν αντιπρόσωποι των εργαζομένων στην ΟΙΥΕ, στο ΕΚΑ και τη ΓΣΕΕ, πρόκειται για ένα σωματείο ''φάντασμα'' που δεν κάνει γενικές συνελεύσεις, δεν εκδίδει ανακοινώσεις, με διάτρητο μητρώο μελών και ανύπαρκτη συνδικαλιστική δράση.
Πιο απροκάλυπτα φάνηκε ο εργοδοτικός χαρακτήρας του σωματείου στις εκλογές, όπου ο εργαζόμενοι έρχονται να ψηφίσουν με τη συνοδεία προϊσταμένων και στελεχών των επιχειρήσεων κάτω από καθεστώς πίεσης και τρομοκρατίας, οι οποίοι μάλιστα εργαζόμενοι στην πλειοψηφία τους δεν είναι μέλη του σωματείου και δεν έχουν ιδέα για το τι ψηφίζουν.
Καταγγέλλουμε αυτές τις πρακτικές και αυτές τις εκλογές-παρωδία και καλούμε τους εργαζομένους να γυρίσουν την πλάτη σε αυτό τον εργοδοτικό μηχανισμό, να μη στηρίξουν τα ψηφοδέλτια των αφεντικών τους.
Καλούμε τους συναδέλφους στα καταστήματα, εκεί όπου με πιεστικές και εκβιαστικές πρακτικές εξαναγκάζουν σε συμμετοχή, εφόσον δεν μπορούν να πάνε κόντρα σε όλο αυτό το ισχυρό ρεύμα των πιέσεων της εργοδοσίας, να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες, στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ».