Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Πανελλαδική Γραμματεία ΠΑΜΕ Εμπορίου- Υπηρεσιών:Ανακοίνωση για τις εκλογές του εργοδοτικού σωματείου

Εκλογές του «σωματείου» ΕΜΠΟΡΙΟΥ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
Να πετάξουμε έξω από τις γραμμές μας, τους ανθρώπους της εργοδοσίας!

Αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται οι εκλογές ενός «στα χαρτιά» σωματείου με το όνομα «ΕΜΠΟΡΙΟΥ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΘΗΝΩΝ», που οι αντιπρόσωποι που βγάζει καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το συσχετισμό στην
Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, στο ΕΚΑ και τη ΓΣΕΕ. Οι αντιπρόσωποι που βγάζει το συγκεκριμένο σωματείο-μηχανισμός είναι ένας χυλός διευθυντικών στελεχών που αποτελούν την πλειοψηφούσα παράταξη στην ΟΙΥΕ. Είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που για χρόνια ήταν στα κεραμίδια φέρνοντας την «ελπίδα της αριστεράς» και σήμερα συμπεριφέρονται ως κλαίουσες χήρες στέλνοντας επιστολές διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό, μία βρίσκονται στη ΛΑΕ και μία αυτοαποκαλούνται «ανεξάρτητοι». Το μόνο που δεν άλλαξε όλο αυτό το διάστημα, είναι το βαθύ δέσιμο τους με τους μηχανισμούς της εργοδοσίας, με τους εργοδότες. Άλλωστε αρκετοί από αυτούς αποτελούν οργανικό κομμάτι αυτών των μηχανισμών.
 Η παράταξη της ΔΑΣ που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ έχει ήδη βγάλει ανακοίνωση ενημέρωσης για το ρόλο αυτού του μηχανισμού, τις ανύπαρκτες και διάτρητες συλλογικές διαδικασίες και κυρίως την τρομοκρατία, τις απειλές που δέχονται αυτές τις μέρες οι χιλιάδες εργαζόμενοι των super market προκειμένου να προσέλθουν σε συμμετοχή.
 Δυο μέρες εκλογών και ήδη έχουμε δει αρκετά! Εργαζόμενοι που έρχονται ανά πεντάδες με μπροστάρηδες τους προϊστάμενους των καταστημάτων και παραδίδονται στα διευθυντικά στελέχη των super market που παρελαύνουν στο χώρο των εκλογών. Πάνω από το 60% των εργαζόμενων που έχουν ψηφίσει ως σήμερα αποτελούν «νέες εγγραφές», παίρνουν μέρος απευθείας στις αρχαιρεσίες, που δεν προέρχονται από ζωντανές, αγωνιστικές διαδικασίες, από δεσμούς του «σωματείου» με τους εργαζόμενους και τα προβλήματα τους. Στην ουσία αποδεικνύεται πως σε αυτό το «σωματείο» το δήθεν μητρώο των χιλιάδων εργαζόμενων και των ταμειακά εντάξει είναι αέρας κοπανιστός, πως οι διαδικασίες της εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης ήταν σε κλειστά γραφεία στελεχών της εργοδοσίας.  Ο μόνος δεσμός των εργαζόμενων με αυτό το σωματείο-μηχανισμός είναι η υπαλληλική σχέση με τους εργοδότες και ο εξαναγκασμός σε συμμετοχή στις αρχαιρεσίες με βάση αυτήν.
 Οι συζητήσεις στο προαύλιο χώρο  είναι ενδεικτικές. Σχεδόν κανένας εργαζόμενος δε γνωρίζει για τι ακριβώς ψηφίζει, που ψηφίζει, ποιους ψηφίζει. Προσέρχονται στο χώρο με καταμερισμό ανά super market για να εκλέξουν εν αγνοία τους, τους εκλεκτούς των επιχειρηματιών, των super market. Αυτές τις ημέρες o όμιλος Παντελιάδη έδωσε ρέστα στη συμμετοχή καθώς κίνησε μέχρι και αδειούχους εργαζόμενους για να ψηφίσουν.
 Το ψηφοδέλτιο των δήθεν ανεξάρτητων από την εργοδοσία όπως αυτοαποκαλούνται, περιέχει περιφερειακούς διευθυντές των μεγάλων supermarket, διευθυντές καταστημάτων (Κηφισιά, Πατήσια, Χολαργός, Βάρης, Ίλιον κα). Περιλαμβάνει επίσης στελέχη που έχουν ευθύνη απέναντι στο νόμο για τα συμφέροντα των supermarket όπως πχ εξουσιοδότηση από το ΔΣ της επιχείρησης στην αγοροπωλησία αυτοκινήτων, αλλά και υπεύθυνους προσωπικού και συντονισμού τμημάτων Ασφάλειας, υπευθύνους εξωτερικού ελέγχου.
 Συνάδελφοι στα super market,
 Πίσω από το παραβάν κανένας διευθυντής και προϊστάμενος, κανένας Σκλαβενίτης, Παντελιάδης, Βασιλόπουλος δε μπορεί να σας δει. Μεταβιβάστε την πείρα από αυτήν την άθλια πρακτική που αντιμετωπίζετε σε όλους τους συναδέλφους στα super market αλλά και σε κάθε κλάδο. Οι αντιπρόσωποι που δήθεν εκλέγονται από αυτόν τον βαθιά εργοδοτικό μηχανισμό ψηφίζουν δίπλα στους βιομηχανικούς εργάτες, στους οικοδόμους, στους μεταλλεργάτες, στους εργαζόμενους στον τουρισμό, δίπλα σε κάθε εργάτη που βασανίζεται. Δεν έχουν σχέση με το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, με τα προβλήματα, τις αγωνίες και τις ανάγκες των εργαζομένων.
 Είναι το απόσπασμα των εργοδοτών στις γραμμές μας!
 Γι’ αυτό και πρέπει να στιγματιστούν, να λερωθούν, να γίνουν γνωστές οι πρακτικές τους στον κλάδο άλλα και σε κάθε κλάδο,. Να μη μείνει εργαζόμενους που δε θα μάθει για τη σαπίλα και τις βρωμιές τους.
 Καλούμε τους συναδέλφους στα καταστήματα, εκεί όπου με πιεστικές και εκβιαστικές πρακτικές εξαναγκάζουν σε συμμετοχή, εφόσον δε μπορούν να πάνε κόντρα σε όλο αυτό το ισχυρό ρεύμα των πιέσεων της εργοδοσίας, να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ. Να απορρίψουν τους εκβιασμούς και τον εξαναγκασμό, με αξιοπρέπεια να σταθούν απέναντι στον ενιαίο μηχανισμό της εργοδοσίας.