Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Μακρόν… Μακράν από τις λαϊκές ανάγκες!

Τόση προσπάθεια με τις χιλιοπαιγμένες πιρουέτες της επικοινωνίας για να επισκιάσουν τα πραγματικά αίτια της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου Μακρόν. Δεν έρχεται στην Ελλάδα ως «Άη Βασίλης με τα δώρα», έρχεται για μπίζνες. Ούτε η Πνύκα, ούτε η συνομιλία στον ενικό, ούτε τα παριζιάνικα συνολάκια και οι πανάκριβες ψηλοτάκουνες γόβες και τσάντες δεν μπορούν να κρύψουν τα πραγματικά κίνητρα αυτής της επίσκεψης.
Όσο «τσάι και συμπάθεια» στην ελληνική γλώσσα κι αν μοίρασε ο Γάλλος πρόεδρος
στον ελληνικό λαό, στον ελληνικό πολιτισμό και ιστορία, όσες αναφορές κι αν έκανε για τις θυσίες του ελληνικού λαού και την εμπιστοσύνη του για τη χώρα μας, εννοώντας, βέβαια,τις αντιλαϊκές προθέσεις της κυβέρνησης, δεν ξέχασε να τονίσει τις υποχρεώσεις της χώρας μας που έχουν αποτυπωθεί στα μνημόνια, στις μεταρρυθμίσεις, στην πίστη του στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, στον καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης. Ξέχασε, βέβαια, να πει ότι στην ίδια του τη χώρα έχει εξαπολύσει τη μεγαλύτερη αντεργατική επίθεση των τελευταίων ετών και μάλιστα χωρίς μνημόνιο.
Όσο κι αν ο πρωθυπουργός ανακάτεψε τον Μαρξ και την Παρισινή Κομμούνα με το «όραμα» της Ευρώπης, όσο και αν προσπάθησε να πείσει ότι η ΕΕ είναι το σπίτι μας και ότι μπορεί να γίνει φιλολαϊκή, δεν κατάφερε να κρύψει ότι ήρθε για να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά που δεν θα μπορούσαν οι προηγούμενοι συνοδοιπόροι του ευρωπαϊστές.
Ο Μακρόν, ως ο πολιτικός εκφραστής των μονοπωλιακών ομίλων, τους συνοδεύει και όχι το αντίθετο, όπως μας πλασάρουν. Όλοι αυτοί που «αρπάζουν το φαΐ από το τραπέζι» των παιδιών και όχι μόνο στη χώρα τους, ένα στόχο έχουν, να αυγατίσουν τα κέρδη τους. Δεν τους έπιασε ο πόνος για τις επενδύσεις τους που θα φέρουν τη «δίκαιη ανάπτυξη» στη χώρα μας. Νοιάζονται να «βάλουν χέρι» στην ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ, στον Τουρισμό, ιδίως μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, στην Ενέργεια και στις Συγκοινωνίες, ενώ είναι από καιρό γνωστή η προσπάθεια να μετέχουν ενεργά γαλλικές εταιρείες στις έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα -και φυσικά για την προοπτική συνεκμετάλλευσής τους. Προϋπόθεση είναι η ίδια εργασιακή ζούγκλα που ζητάνε και για τους Γάλλους εργαζόμενους, αξιοποιώντας τα αντεργατικά - αντιλαϊκά πλεονεκτήματα που τους προσφέρει η ελληνική οικονομία, μετά από οχτώ σχεδόν χρόνια κρίσης.
Δεν αφορά το λαό μας, που τον έχουν βουλιάξει στην ανεργία, στη φτώχεια και στην ανέχεια, πόσα και ποια μονοπώλια θα επενδύσουν κεφάλαια, ανταγωνιστικά προς άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, που επίσης ενδιαφέρονται να κάνουν δουλειές στην Ελλάδα.
Ο λαός αγωνιά για την ανάκτηση των απωλειών του, την κατάργηση των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων και των μνημονίων, την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών του.Αυτή την προοπτική σηματοδοτεί η οργάνωση και η πάλη του και η συμμετοχή του στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Της Κάλι Καρά