Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ (πρώην Μαρινόπουλος) ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ:Συνάδελφοι είναι πρωτίστως δική μας ευθύνη να ξεμπερδέψουμε με τη σαπίλα και τους εκπροσώπους των εργοδοτών

Ανακοίνωση
Για τις εκλογές στο «σωματείο»

του εμπορίου τροφίμων και super market στην Αττική

Το σωματείο μας μαζί με εκατοντάδες άλλα σωματεία στον κλάδο μας καταγελούμε την αθλιότητα που εκτυλίσσεται αυτές τις μέρες στις εκλογές ενός σωματείου-φάντασμα, που μοναδικό στόχο έχει την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργοδοτών.

Μέσα στο ψηφοδέλτιο του μηχανισμού υπάρχει πλήθος διευθυντικών στελεχών κάθε τομέα (ασφάλειας, ανθρώπινου δυναμικού, αγοράς αυτοκίνητων, εξωτερικού ελέγχου), αρκετοί περιφερειακοί διευθυντές και διευθυντές καταστημάτων. Όλοι αυτοί και με άλλους τόσους παρατρεχάμενους εκβιάζουν, τρομοκρατούν και απειλούν τους συνάδελφους μας κλείνοντας τους σε μικρά γραφεία προκειμένου
να πειστούν ότι οι εκπρόσωποι των εργοδοτών θα νοιαστούν για τους μισθούς πείνας, για την κατάργηση του ωρομισθίου για τις απλήρωτες υπερωρίες, θα παλέψουν ενάντια στις απολύσεις και υπέρ της υπογραφής συλλογικής σύμβασης με αποκατάσταση των απωλειών στους μισθούς μας, ενώ συγχρόνως τα επιβάλουν κατ’ εντολή των εργοδοτών μας.

Στο χώρο των εκλογών οι εργαζόμενοι προσέρχονται ανά 5άδες, σφιχταγκαλιασμένοι από τους ανθρώπους της εργοδοσίας, με προϊσταμένους τμημάτων, με διευθυντικά στελέχη αλλά και ανθρώπους από τα τμήματα προστασίας του Σκλαβενίτη. Με εντολές και σαφές σπρώξιμο από τον όμιλο Παντελιάδη (My Market) αλλά και τον ΑΒ Βασιλόπουλο που στηρίζει το ψηφοδέλτιο των εργοδοτικών με αρκετά διευθυντικά στελέχη, η πλειοψηφία των εργαζόμενων έρχεται στο χώρο των εκλογών χωρίς να γνωρίζει τι ψηφίζει και ποιους.

Συνάδελφε στο Σκλαβενίτη και τα υπόλοιπα σουπερμάρκετ στάσου όρθιος απέναντι στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς. Ένωσε τη φωνή και τη δύναμη σου με αυτούς που παλεύουν καθημερινά για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα μας.

Συνάδελφοι είναι πρωτίστως δική μας ευθύνη να ξεμπερδέψουμε με τη σαπίλα και τους εκπροσώπους των εργοδοτών.


ΓΙΑ ΤΟ
.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γ. ΓΡΑMΜΑΤΕΑΣ