Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Συγκαλύπτουν την πραγματική αιτία της καταστροφής

Κέρδος...και από την καταστροφή
Από τη μία, η κυβέρνηση ρίχνει το φταίξιμο για την καταστροφή του Σαρωνικού σε μερικά «λαμόγια» και στο σαθρό θεσμικό πλαίσιο που παρέλαβε (το «θυμήθηκε», βέβαια, κατόπιν εορτής). Από την άλλη, η ΝΔ κάνει ό,τι μπορεί για να κρυφτεί το «δάσος» πίσω από το «δέντρο», που είναι οι υπαρκτές ευθύνες του αρμόδιου υπουργού. 
Η στάση τους και ο καβγάς τους συγκαλύπτουν την πραγματική αιτία της καταστροφής, το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους, που και οι δύο υπηρετούν. Ποια είναι τα πραγματικά στοιχεία στην υπόθεση
του ναυαγίου και της ρύπανσης του Σαρωνικού; 
Πλοία - κινούμενες βόμβες, με μειωμένες οργανικές συνθέσεις, που κρίνονται αξιόπλοα από ιδιωτικούς νηογνώμονες και ανανεώνουν τα πιστοποιητικά τους από τις κρατικές υπηρεσίες, για να μη θιχτούν τα κέρδη των εφοπλιστών. 
Απουσία οποιουδήποτε σχεδίου και υποδομών από την πλευρά του κράτους για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστροφών, για να μην επιβαρύνονται τα δημοσιονομικά με περιττές και μη ανταποδοτικές δαπάνες.
Λαθρεμπόριο και διαπλοκή, που ανθίζουν στο έδαφος της σύμπλεξης των καπιταλιστών με το κράτος τους και ως παράγωγο της «νόμιμης» εκμετάλλευσης των εργαζομένων και του ορυκτού πλούτου από τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Από την άλλη, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, θα βρεις από κάτω έναν ιδιώτη να βγάζει χρήμα από την απορρύπανση του Σαρωνικού. Ούτε θαλάσσια φράγματα δεν μπορούν να ποντίσουν οι παράκτιοι δήμοι, αν δεν απευθυνθούν σε ιδιωτική εταιρεία! 
Αν δείχνουν κάτι όλα αυτά είναι το πραγματικό - αδίστακτο πρόσωπο ενός συστήματος, που από τη μία εγκληματεί σε βάρος του λαού και του περιβάλλοντος και, από την άλλη, επενδύει ακόμα και στην καταστροφή, για να βγάλει κι άλλα κέρδη από την «αντιμετώπισή» της. 
Κι όλα αυτά αφορούν σε κλάδους που αποτελούν το καμάρι της ελληνικής αστικής τάξης και του πολιτικού της προσωπικού: Εφοπλισμός, μεταφορές, ορυκτά καύσιμα. 
Οσο σάπιος όμως είναι ο καπιταλισμός, άλλο τόσο σάπιες είναι και οι «ατμομηχανές» του...


Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ