Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Νερό κι αλάτι...

Βλέποντας εκ των υστέρων τη φασαρία που έγινε ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην «Eldorado Gold», ένα συμπέρασμα βγαίνει: Πολύς καβγάς για το τίποτα, σε ό,τι αφορά τη διάσταση τάχα των απόψεων ανάμεσα στις δυο πλευρές και τους λεονταρισμούς της κυβέρνησης. 
Η εταιρεία πήρε τελικά ό,τι ζήτησε και μάλιστα εντός «χρονοδιαγράμματος». Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, σήκωσε τους τόνους για να υπηρετήσει μαζί με τη ΝΔ την κάλπικη διαχωριστική γραμμή για το ποιος
στηρίζει καλύτερα τις επενδύσεις. Μέσα σε δέκα μέρες, όμως, η κυβέρνηση ικανοποίησε όλα τα αιτήματα της εταιρείας, ενώ ξεκινάει και διάλογος για την επίλυση των υπόλοιπων εκκρεμοτήτων. 
Επομένως, «νερό κι αλάτι» ό,τι είπαν μεταξύ τους τις προηγούμενες μέρες, οι κατάρες και οι αφορισμοί της κυβέρνησης για τους «κακούς» και «κρατικοδίαιτους» επενδυτές, τους οποίους στηρίζει η ΝΔ και καταστρέφουν το περιβάλλον και τα εργασιακά δικαιώματα. Κι αν ειπώθηκε μια κουβέντα παραπάνω, ρε αδερφέ, δεν χάθηκε ο κόσμος. 
Καμιά επένδυση δεν κρίθηκε στα λόγια, παρά μόνο στις πράξεις. Κι εκεί, τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης για τη στήριξη των «επενδυτών» δεν αμφισβητούνται από κανέναν...

Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ