Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΠΑΣΕΒΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Στον πόλεμο που δεχόμαστε απαντάμε με αντεπίθεση.Εχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους.Ολοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 22/7,στις 7.30μμ,στο Αγ.Βενιζέλου

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ καλεί όλους τους αυτοαπασχολούμενους,τους μικρούς ΕΒΕ, τους αυτοκινητιστές σε συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, την Τετάρτη 22 Ιούλη,στις 7.30μμ,στο Αγ.Βενιζέλου. Με σύνθημα «έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους» απευθύνει κάλεσμα αντεπίθεσης στο πόλεμο που δέχονται οι αυτοαπασχολούμενοι με την ψήφιση ακόμη ενός μνημονίου και να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα με σκοπό τον αφανισμό του μικρού επαγγελματία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Μετά την ψήφιση των πρώτων προαπαιτούμενων, την προηγούμενη Τετάρτη
στη βουλή από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των άλλων κομμάτων ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ, ακολουθεί αύριο ακόμη μια δόση μέτρων που μας οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Πρέπει επιτέλους εμείς οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί ΕΒΕ, οι αυτοκινητιστές, να αναλογιστούμε ποιοι είναι οι  εχθροί  μας , ποιοι μας θεωρούν «διαρθρωτικό» πρόβλημα και κάνουν τα πάντα για να μας εξοντώσουν.
Η  Ευρωπαϊκή  Ένωση  εξυπηρετώντας  τα  συμφέροντα  των  μονοπωλίων , στοχοποίησε  από την ίδρυσή της, τους  μικρούς  και  αυτοαπασχολούμενους  επαγγελματίες , βάζοντας σε εφαρμογή  το  ξεπάστρεμα  των  πιο αδύναμων  ανταγωνιστών , τις μικροεπιχειρήσεις.
Οι πρόεδροι της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ μαζί με τον ΣΕΒ και τους μεγαλοξενοδόχους, για να στηρίξουν το ΝΑΙ στο πρόσφατο δημοψήφισμα, ψήφισαν πριν από τους βουλευτές αυτά τα μέτρα που μας αφανίζουν. Και τι λένε; «...Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας με εθνική ομοψυχία, κοινωνική ευαισθησία και υπευθυνότητα».
Την «εθνική ομοψυχία» με τους βιομηχάνους την πλήρωσαν ακριβά οι αυτοαπασχολούμενοι με τα προηγούμενα μνημόνια. Οσο για την «κοινωνική ευαισθησία» του μεγάλου κεφαλαίου, την αποδεικνύουν τα εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα, τα δυσθεώρητα χρέη και οι δυσκολίες επιβίωσης. Αυτές οι ηγεσίες είναι επικίνδυνες για τα συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων και αυτό αποκαλύπτεται πιο εύκολα όταν τα πράγματα ζορίζουν και οι μάσκες πέφτουν.
Με τα δύο μνημόνια εισπράξαμε ,250.000 λουκέτα μικροεπιχειρήσεων, χρέη σε ΟΑΕΕ-Εφορία-Τράπεζα, απώλεια ασφαλιστικής ικανότητας για εμάς και την οικογένειά μας, εκβιασμούς κατασχέσεων-πλειστηριασμών, φοροληστεία 26% από το πρώτο ευρώ και φοροκυνηγητό. Με την διατήρηση αυτών και την ψήφιση του 3ου μνημονίου έρχεται η ταφόπλακα με την φοροληστεία στο 28%,την προκαταβολή φόρου στο 100%, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών(θα εξομοιωθούν οι εισφορές του ΟΑΕΕ με αυτές του ΙΚΑ), αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης, πλειστηριασμοί και κατασχέσεις με διαδικασίες express(ψηφίζεται αύριο 22/3).
Συνάδελφοι φτάνει πια. Η ανάθεση λύσεων σε κυβερνήσεις δεν οδηγεί πουθενά. Ολων των λογιών οι κυβερνήσεις πέρασαν μπροστά μας τα τελευταία χρόνια, αλλά τα μνημόνια συνεχίζουν ακάθεκτα. Οι ψευδαισθήσεις μεγαλώνουν τα αδιέξοδα. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει.
Ηρθε η ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του για αυτόν και τα παιδιά του, ήρθε η ώρα ο καθένας να αποτινάξει το βάρος που τον κρατά αμέτοχο τηλεθεατή των εξελίξεων που μας θέλουν να βάζουμε λουκέτο ο ένας μετά τον άλλον και να χάνει τη δουλειά του ο συνάδελφος, ο γείτονας.
Στον πόλεμο που δεχόμαστε απαντάμε με αντεπίθεση. Εχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους
Οργανώνουμε τη πάλη μας, διεκδικούμε το δίκιο μας, την ύπαρξή μας, να μην αφήσουμε μια χούφτα πλουτοκράτες να καθορίσουν τη ζωή μας.
Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ καλεί κάθε αυτοαπασχολούμενο, επαγγελματία, μικρό έμπορα, βιοτέχνη, αυτοκινητιστή, να παλέψουμε μαζί μαχητικά, μαζικά, δυναμικά για να βάλουμε φρένο στον κατήφορο που μας σπρώχνουν.
Να απαντήσουμε στο νέο σφαγιασμό. Να μη μείνει η επίθεση αναπάντητη!
Να βάλουμε τέρμα στον εφιάλτη της εξαθλίωσης!

Συνάδελφε  δώσε  το  δικό σου παρών  στη  συγκέντρωση  την Τετάρτη  22 Ιούλη  7.30μμ  στο  Αγ. Βενιζέλου»