Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Δυναμικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Χιλιάδες λαού διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα με το ΠΑΜΕ την Τετάρτη 22 Ιούλη, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους και στο δεύτερο «κύμα» μέτρων του νέου μνημονίου-λαιμητόμου.
Μαζικά και μαχητικά συλλαλητήρια έγιναν στην Αθήνα (Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ) και στη Θεσσαλονίκη  (Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ).
Συλλαλητήρια ενάντια στο νέο μνημόνιο έγιναν και στις παρακάτω πόλεις: 
  • Πελοπόννησος
Στην Πάτρα, στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε η Κοινωνική Συμμαχία στην πλατεία
Γεωργίου, χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων η Μήλια Θεοφιλάτου, εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ ο Κώστας Τηλιγάδης και εκ μέρους του Σωματείου Τουρισμού - Επισιτισμού ο Βασίλης Βασιλείου. Την κεντρική ομιλία έκανε η Ειρήνη Μπαράκου, μέλος της Γραμματείας Αχαΐας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Σωματείου Τηλεπικοινωνιών και Νέων Τεχνολογιών Αχαΐας.
Στην Καλαμάτα, ομιλία εκ μέρους του ΠΑΜΕ έκανε ο Βασίλης Μπίζας, ενώ στα νέα μέτρα-«καταιγίδα» για τους αγρότες στάθηκε στην ομιλία του ο Παναγιώτης Λάππας, εκ μέρους της ΠΑΣΥ. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.
  • Στερεά - Εύβοια
Στη Χαλκίδα, οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ ανάρτησαν γιγαντοπανό στο κτίριο της Περιφέρειας και πραγματοποίησαν παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης. 
Στο Αλιβέρι, μαχητικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Λιγνιτωρύχου, με σωματεία και δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ να στέλνουν ένα ηχηρό «όχι» στο τρίτο μνημόνιο, αλλά και να καλούν το λαό να παλέψει τώρα για ανάκτηση των απωλειών του. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.
Στη Λαμία, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ξεκίνησε στις 20.00 στην πλατεία Πάρκου. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Βαγγέλης Τσολίσιος, μέλος του ΔΣ Αγροτικού Συλλόγου Μακρακώμης. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Βασίλης Καραπλιός, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Χαρτοβιομηχανίας ΠΑΚΟ. Ακολούθησε μαχητική πορεία στο κέντρο της πόλης.   
  • Μακεδονία - Θράκη
Στη Βέροια, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ωρολογίου. Ομιλίες πραγματοποίησαν η Μίνα Λημνίδου, εκπρόσωπος της Ομάδας Γυναικών της ΟΓΕ και οΚυριάκος Μαυρομάτης, εκπρόσωπος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.
Στην Κοζάνη, η συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία, με ομιλητή εκ μέρους του ΠΑΜΕ τονΒαγγέλη Δεληολάνη, με τους συμμετέχοντες να φωνάζουν συνθήματα όπως «ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι φορτώνουν στο λαό μνημόνια και πάλι».
Στο Κιλκίς πραγματοποιήθηκε από εργαζόμενους, άνεργους, φτωχούς αγρότες και επαγγελματίες, νεολαίους, συνταξιούχους και γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, την ΟΓΕ, την ΠΑΣΕΒΕ και την ΠΑΣΥ κινητοποίηση ενάντια στη δεύτερη δέσμη αντιλαϊκών μέτρων του 3ου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Στην έναρξη της κινητοποίησης στην πλατεία Ειρήνης διαβάστηκε ανακοίνωση εκ μέρους της ΠΑΣΥ από την Ειρήνη Χατζή. Χαιρετισμό εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ απηύθυνε ο Κώστας Τσαουσίδης και  χαιρετισμό από το Σύλλογο Γυναικών Κιλκίς απηύθυνε η Φωτεινή Ιντζίδου. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους του κέντρου της πόλης, η οποία ολοκληρώθηκε στο πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου.
Στην πλατεία Ελευθερίας πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ξάνθη. Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό, ο Γιάννης Βουζαράς, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου της ΠΑΣΕΒΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στη νέα φοροκαταιγίδα σε βάρος των μικρών επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η Γιώτα Ρόιδου, πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπάλληλων Ν. Ξάνθης και μέλος της Γραμματείας Ξάνθης του ΠΑΜΕ, η οποία είπε πως «στέλνουμε μήνυμα απόφασης για ανυποχώρητη ταξική πάλη, οργάνωσης και δράσης για μπλόκο στα νέα μέτρα και τα μνημόνια διαρκείας. Αυτή είναι η δική μας απάντηση». Ακολούθησε δυναμική πορεία στις γειτονιές και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
  • Νησιά Αιγαίου
Στη Λήμνο, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι στην αγορά της Μύρινας, με ομιλητές τον Κώστα Μαδυτινό εκ μέρους του ΠΑΜΕ και τον Κώστα Χαρκότσικα εκ μέρους της ΠΑΣΥ. Ακολούθησε πορεία στο λιμάνι.
Στην Μυτιλήνη πλήθος κόσμου συμμετείχε στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, ενάντια στα νέα μέτρα-λαίλαπα. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Στρατής Κόμβος από την ΠΑΣΥ, οΝίκος Μπουλμπούλης από την ΠΑΣΕΒΕ και ο Παναγιώτης Αυγουστίδης από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιάννης Ζαφειρίου αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λέσβου.  
  • Θεσσαλία
Δυναμική ήταν η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ και στο Βόλο. Βασικός ομιλητής στη συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου ήταν ο Αποστόλης Ριζόπουλος, μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας πως «συμφωνούντες» και «διαφωνούντες» εντός ΣΥΡΙΖΑ, από κοινού όλα αυτά τα χρόνια παραμυθιάζουν το λαό για φιλολαϊκή λύση στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.
Στη Λάρισα, η συγκέντρωση έλαβε χώρα στην πλατεία Εργατικού Κέντρου, με ομιλήτρια τηνΑγγελική Δασκαλάκη, μέλος της Γραμματείας Λάρισας του ΠΑΜΕ, η οποία στάθηκε στην ανάγκη οι εργαζόμενοι να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, τους μονοπωλιακούς ομίλους, την εξουσία τους, την ΕΕ που τους στηρίζει.
Στα Τρίκαλα, η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, στην οποία απηύθυνε χαιρετισμό ο Χρήστος Κούτσικος, μέλος της Γραμματείας Τρικάλων της ΠΑΣΕΒΕ, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιώργος Λιατίφης, μέλος της Γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων. Ακολούθησε μαζική πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Στην Καρδίτσα, εργαζόμενοι άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία, με κεντρικό ομιλητή τον Μιχάλη Σιώκο, γραμματέα του Σωματείου Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου, ο οποίος κάλεσε τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στα νέα δυσβάσταχτα μέτρα.
  • Ήπειρος - Νησιά Ιονίου
Στα Γιάννενα, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε στο Δημαρχείο. Από το βήμα του ομιλητή οΧρήστος Δούβλης, μέλος της Γραμματείας Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν τη δική τους απάντηση σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, να δυναμώσουν τους αγώνες για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Ακολούθησε μαχητική πορεία στις εργατογειτονιές της πόλης.
Στην Άρτα, στην πλατεία Κιλκίς έγινε το μαχητικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Βαγγέλης Μπέτσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Άρτας, ο οποίος αναφέρθηκε στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που συνεχώς νομοθετούνται με τα κάλπικα διλήμματα χρεοκοπία ή μνημόνια, ευρώ ή δραχμή.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα μέτρα που αφορούν τους αγρότες και έρχονται να προστεθούν στη νέα ΚΑΠ που αποτελεί το εργαλείο μέσω του οποίου η ΕΕ επιταχύνει τη συγκέντρωση της γης, οδηγώντας δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες εκτός παραγωγής. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία σε δρόμους της πόλης.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Πρέβεζα. Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο Σπύρος Κλινάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας και μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Λεωνίδας Λεοντάρης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Αρχαιολογία Άρτας - Πρέβεζας και μέλος της Γραμματείας Πρέβεζας του ΠΑΜΕ.
Νωρίτερα στο Εργατικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, με πρωτοβουλία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας, των ταξικών σωματείων και φορέων της περιοχής για την οργάνωση της εργατικής - λαϊκής αλληλεγγύης.
Στη Λευκάδα, δυναμικό ήταν το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν στην πόλη το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας, με κεντρικό σύνθημα «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά». Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αλέξανδρος Βεροιώτης, αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας - Βόνιτσας και στέλεχος του ΠΑΜΕ, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Τάκης Κτενάς, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.
Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία κατά μήκος της κεντρικής αγοράς με κατάληξη την παραλία.