Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Επιτροπή Αλληλεγγύης συγκρότησε η Ομοσπονδία Τροφίμων Γάλακτος Ποτών

Τη συγκρότηση πανελλαδικής κλαδικής επιτροπής αλληλεγγύης αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρει:
«Η διοίκηση της ομοσπονδίας αποφάσισε να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μπροστά σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν
χιλιάδες συνάδελφοι μας και οι οικογένειές τους, άνεργοι, συνταξιούχοι και νεολαία από την επίθεση της κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.
Η στάση πληρωμών που έχει επιβάλλει το κράτος με το κλείσιμο των τραπεζών, που έχει ως αποτέλεσμα να μην καταβάλλονται μισθοί και συντάξεις όπως πριν, μόνο με έναν τρόπο μπορεί να απαντηθεί, με οργάνωση και αλληλεγγύη παντού.
Γι' αυτό συγκροτείται πανελλαδική κλαδική επιτροπή αλληλεγγύης για να μπορέσει ο κλάδος να συμβάλλει στην ανακούφιση των προβλημάτων και που την ευθύνη και τον έλεγχο της δουλειάς θα τον έχει το ΔΣ της ομοσπονδίας.
Καλούμε όλα τα σωματεία , τους συνδικαλιστές, τους πρωτοπόρους εργάτες και εργάτριες, όλους τους εργαζόμενους να συμβάλλουν σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια.
Να δείξουμε τη δύναμη και το μεγαλείο της εργατικής τάξης που είναι η αλληλεγγύη.
Να είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση ώστε να απαντήσουμε στην προσπάθεια της εργοδοσίας να εκμεταλλευτεί παραπέρα την κατάσταση και να ρίξει τα βάρη στους εργαζόμενους.
Κάθε σωματείο: Να συγκροτήσει επιτροπή αλληλεγγύης και να πρωτοστατήσει στους χώρους δουλειάς, σε βιομηχανικές ζώνες και περιοχές ανά την χώρα ώστε να αποτρέψουμε με τις παρεμβάσεις μας, την αλληλεγγύη μας, καθώς και την υλική βοήθειά μας, να υπάρξουν συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης.
Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης: όπως τρόφιμα κυρίως μακράς διάρκειας ζωής (λάδι, παιδικές τροφές, μακαρόνια, όσπρια, ρύζι, αλεύρι, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ, εμφιαλωμένα νερά, χυμοί, κονσέρβες, μπισκότα κα).
Ακόμα μπορούμε να συγκεντρώσουμε και κατεψυγμένα προϊόντα κατόπιν συνεννοήσεως για να εξασφαλίσουμε τον κατάλληλο χώρο και συνθήκες αποθήκευσης όπως: (κρέας, αλλαντικά, κοτόπουλα, ψάρια κυρίως από ιχθυοκαλλιέργεια, λαχανικά, αυγά κα).
Επίσης μπορούμε να συγκεντρώσουμε κουβέρτες, ρούχα, παπούτσια, φάρμακα.
Πως μπορούμε και με ποιους τρόπους να εξασφαλίσουμε τα παραπάνω:
-Απευθυνόμαστε πλατιά μέσα στους εργαζόμενους και άλλα λαϊκά στρώματα στην πόλη και το χωριό, να συνδράμουν από το υστέρημά τους ή από είδη που δεν τα χρησιμοποιούν.
-Στα σωματεία, από το ταμείο τους να συνδράμουν ώστε να αγοράσουν προϊόντα.
-Ζητάμε από τους εργοδότες και τις επιχειρήσεις να δώσουν ποσότητες από τα προϊόντα που παράγουν οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια.
Κανένας μόνος του - Αληλλεγγύη και οργάνωση παντού!»