Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Πρώτη δύναμη η «Δημοκρατική Ενότητα Γονέων» στο Συνέδριο της ΑΣΓΜΕ

Πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιούνη το Συνέδριο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), από το οποίο εκλέχτηκαν και νέα όργανα του οργανωμένου γονεϊκού κινήματος. Το ψηφοδέλτιο της «Δημοκρατικής Ενότητας Γονέων» (ΔΕΓ) επανεξέλεξε 9 από τις 15 έδρες στο ΔΣ της ΑΣΓΜΕ και αναδείχθηκε πρώτη δύναμη. «Η ανάδειξη της ΔΕΓ, για ακόμη μια φορά, σε πρώτη δύναμη στην ΑΣΓΜΕ, μας βάζει μπροστά σε νέα καθήκοντα, με κυριότερο την ανασυγκρότηση και την
οργανωτική διεύρυνση, τη μαζικοποίηση του κινήματος, χτίζοντας την ενότητα στη βάση, στο σύλλογο στο σχολείο, κάνοντας το ζήτημα της Παιδείας υπόθεση του λαϊκού κινήματος», σημειώνει η «Δημοκρατική Ενότητα Γονέων» σε σχετική ανακοίνωσή της.

Στο συνέδριο πήραν μέρος αντιπρόσωποι από 6 Ομοσπονδίες Γονέων από όλη τη χώρα, που εκπροσωπούν 70 Ενώσεις Γονέων και τους γονείς άνω των 150.000 μαθητών. Στις αρχαιρεσίες για το νέο ΔΣ ψήφισαν 96 αντιπρόσωποι και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής (σε παρένθεση τα αποτελέσματα του 2013): 

«Δημοκρατική Ενότητα Γονέων»: 54 ψήφοι και 9 έδρες (45 και 9), 
«Αγωνιστική Παρέμβαση Γονέων» (ΣΥΡΙΖΑ): 24 ψήφοι και 4 έδρες (17 και 3), 
«Ενιαίο Ψηφοδέλτιο» (ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο): 16 ψήφοι και 2 έδρες (19 και 3) και 
«Παρέμβαση Ανυπότακτων Γονέων» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ): 2 ψήφοι και καμία έδρα (2 και καμία).

Η ΔΕΓ χαιρετίζει «όλους τους γονείς που πήραν μέρος ενεργά στις Γενικές Συνελεύσεις, στις εκλογές, που σε δύσκολες συνθήκες ανέδειξαν πως ο μόνος δρόμος υπεράσπισης των σύγχρονων μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών της λαϊκής οικογένειας είναι ο δρόμος του αγώνα, της υπεράσπισης και διεκδίκησης (...) Ολους εκείνους που στήριξαν τη ΔΕΓ, οι οποίοι χωρίς να συμφωνούν σε όλα μαζί μας, γνωρίζουν ότι η ΔΕΓ δε θα τους πουλήσει σε καμιά φάση του αγώνα, δε θα μπει ποτέ στη λογική των παζαριών, δε θα βάλει προσωπικές και κομματικές φιλοδοξίες πάνω από το συλλογικό συμφέρον».

Η παράταξη καλεί τους γονείς να βγάλουν και τα συμπεράσματά τους, σημειώνοντας πως «το Συνέδριο της ΑΣΓΜΕ απέρριψε τους εκβιασμούς και την προσπάθεια του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού να βάλει το κίνημα των γονιών στο περιθώριο και σε διαρκείς εκλογικές διαδικασίες κάτω από την εποπτεία του υπουργείου, όπως ήταν και η πρόταση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ».