Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Χιλιάδες λαού διαδήλωσαν με το ΠΑΜΕ:«Αρκετά ματώσαμε – Αρκετά πληρώσαμε».Κατάληψη του ΥΜΑΘ-Συμμετοχή της ΠΑΣΕΒΕ στο συλλαλητήριο(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

«Αρκετά ματωσαμε – Αρκετά πληρώσαμε» διαδήλωσαν χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, νεολαία και γυναίκες που συμμετείχαν στο μεγάλο συλλαλητήριο των δυνάμεων της Κοινωνικής Συμμαχίας στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 15 Ιούλη. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης που οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είχαν καταλάβει από τις 6.30 το πρωί. Η πορεία, που ακολούθησε, κατέληξε έξω από τα γραφεία του
Συνδέσμου Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας (ΣΒΒΕ).
Από νωρίς, ο εργαζόμενος λαός άρχισε να δίνει το «παρών» στο προσκλητήριο αγώνα που σάλπισε το ΠΑΜΕ. Από το βήμα της συγκέντρωσης, ο Γιώργος Παπαεπαμεινώνδας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, καλωσόρισε τους χιλιάδες αγωνιστές από όλους τους 
κλάδους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που συμμετείχαν μαζικά, συγκροτημένα, με τα πανό των σωματείων τους, των Λαϊκών Επιτροπών, των Επιτροπών Αγώνα. Τους συντρόφεψαν με τα τραγούδια τους ερασιτεχνικά σχήματα και οι καλλιτέχνες Γ. Αετόπουλος, Κ. Καρμπάς, Β. Πρατσινάκης, Ν. Ταλέας, Α. Κουμανδράκης.
Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιάννης Κουρμούλης, από τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και χαιρέτισε η Φανή Τζούμα εκ μέρους των συμβασιούχων καθαριστριών των δημόσιων σχολείων. Κάλεσαν να μην πάει ούτε ώρα χαμένη. Να φτάσει το κάλεσμα για αντίσταση και αγώνα παντού, να ενταθεί η προσπάθεια για να δυναμώσει η λαϊκή δράση στους τόπους δουλειάς, σε εργοστάσια και επιχειρήσεις, σε νοσοκομεία και υπηρεσίες, στα σχολεία, στις γειτονιές. Τα συνδικάτα, οι Επιτροπές Αγώνα, οι Λαϊκές Επιτροπές πιο αποτελεσματικά να γίνουν οι φορείς της κοινωνικής αλληλεγγύης και βοήθειας.
Με τη μαχητική πορεία που ακολούθησε μέχρι τα γραφεία του ΣΒΒΕ, ο εργαζόμενος λαός, αποφασισμένος, διαδήλωσε την άρνησή του να πληρώσει το χρέος που δημιούργησε η πλουτοκρατία, τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, την πίστη του στον αγώνα για να γίνει ο ίδιος κυρίαρχος του πλούτου που παράγει, απαλλαγμένος από τα μονοπώλια και την εξουσία τους.