Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΠΑΜΕ:Να μη μείνει η πρόκληση αναπάντητη. Οι εργαζόμενοι να σηκώσουν ανάστημα.Ας αφήσει ο υπουργός τα κόλπα των διαλόγων. Είναι παλιά και φθαρμένα!

Πρόσκληση προς τη ΓΣΕΕ έστειλε ο νέος υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, για να «συζητήσουμε τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων του χώρου που εκπροσωπείτε», όπως αναφέρει.
Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ επιστρέφει αυτή την πρόσκληση ως πρόκληση για την εργατική τάξη και προσθέτει:
«Με τη ΓΣΕΕ μπορεί να συνεχίσει τη συζήτηση όσο θέλει. Τους ενώνει η κοινή θέση που έχουν πάρει για το κοινό τους σπίτι την ΕΕ, τη διάσωση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και την προσαρμογή
της εργατικής τάξης στον πάση θυσία μονόδρομο της ανταγωνιστικότητας.
Το ΠΑΜΕ επιστρέφει αυτήν την πρόσκληση ως πρόκληση για την εργατική τάξη και δε συμμετέχει σε μια ακόμα φιέστα κοροϊδίας.
Χορτάσαμε από αυτό το Υπουργείο με ευχές και υποσχέσεις για τον κατώτατο μισθό και την επαναφορά των ΣΣΕ.
Ξοδεύτηκαν πολλά για συνεντεύξεις, άρθρα και φιέστες για να μας πείσουν ότι πρώτα θα γίνει ο μισθός 680, μετά θα γίνει 751 και σταδιακά θα επανέλθουν και οι ΣΣΕ.
Αρκετά πια με τους τακτικισμούς και τα ψέματα! Ως εδώ η επιχείρηση αποπροσανατολισμού και δημιουργίας αυταπατών της εργατικής τάξης με στόχο να κερδίσουν χρόνο, να υφαρπάξουν την ανοχή του εργατικού κινήματος, να το υποτάξουν σε ξένους προς τα δικά του συμφέροντα-στόχους!
Ο υπουργός μπορεί να άλλαξε, η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι ίδια και είναι γραμμένη με μεγάλα γράμματα στο 3ο Μνημόνιο που συνεχίζει τη σφαγή των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, χέρι-χέρι με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ και την πρόθυμη ηγεσία της ΓΣΕΕ.
Ας καταθέσει ο υπουργός τώρα με ένα νόμο την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751, ας φέρει το νόμο για την επαναφορά των ΣΣΕ και ας αφήσει τα κόλπα των διαλόγων. Είναι παλιά και φθαρμένα!
Να μη μείνει η πρόκληση αναπάντητη. Οι εργαζόμενοι να σηκώσουν ανάστημα.
Να γυρίσουν την πλάτη στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό παλιό και νέο. Ισχυροποιώντας το ΠΑΜΕ παντού μπορούν να αποκρούσουν την επίθεση.
Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 22 Ιούλη στις 7.30 το απόγευμα, στην Ομόνοια».