Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Την Πέμπτη 30 Μάρτη θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές στο Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης

Κανονικά, την Πέμπτη 30 Μάρτη θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές στο Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς την Παρασκευή 24 Μάρτη το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα που κατέθεσε η ΔΑΚίτικη παράταξη ΑΔΗΚ, με το οποίο ζητούσε από το δικαστήριο να εκδώσει προσωρινή διαταγή για παύση της εκλογικής διαδικασίας και ορισμό προσωρινής διοίκησης στο Σύλλογο, η οποία θα αναλάμβανε να οδηγήσει σε νέα Γενική Συνέλευση και εκλογή νέας
εφορευτικής επιτροπής για τη διεξαγωγή των εκλογών.
Θυμίζουμε ότι μόλις την προηγούμενη μέρα, την Πέμπτη 23 Μάρτη το δικαστήριο είχε απορρίψει και την έκδοση προσωρινής διαταγής που είχε ζητήσει η παράταξη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, προκειμένου να επιβάλει τη συμμετοχή της στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, από τις οποίες αποκλείστηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων.
Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι πριν από την εκδίκαση και την απόρριψη των δύο αιτημάτων προσωρινής διαταγής, τα 4 από τα 5 μέλη της εφορευτικής επιτροπής που εκλέχθηκε από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, καθώς και ο ένας αναπληρωματικός, αρνούμενοι στην πραγματικότητα να υλοποιήσουν τις αποφάσεις της Συνέλευσης και τον αποκλεισμό του χρυσαυγίτικου ψηφοδελτίου, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.
Στην εφορευτική επιτροπή παρέμεινε μόνο ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), ο οποίος ανέλαβε να φέρει σε πέρας τις εκλογικές διαδικασίες, υλοποιώντας με σταθερότητα την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων να μην επιτρέψουν τη συμμετοχή φασιστικού ψηφοδελτίου στις εκλογές του συλλόγου τους.
Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές δυνάμεις, τα μπρος - πίσω και τα «παιχνίδια» γύρω από την ξεκάθαρη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης δεν σταμάτησαν εκεί: Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, λίγες ώρες πριν από την κατάθεση των ψηφοδελτίων, ανακάλεσαν τις παραιτήσεις τους δύο μέλη της εφορευτικής επιτροπής, ο εκπρόσωπος της «Δύναμης Ενότητας» (Μπαλασοπουλικοί και μερίδα της ΔΑΚΕ) και ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ).
Παράλληλα, την Παρασκευή 24 Μάρτη, οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής, παρά τη δικαστική απόφαση, προσήλθαν στην εφορευτική επιτροπή και κατέθεσαν με εξώδικο το δικό τους ψηφοδέλτιο.
Τις επόμενες μέρες, η εφορευτική επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει τα ψηφοδέλτια που θα συμμετάσχουν στις εκλογές.
Η ΔΑΣ Δήμου Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι η απομόνωση των φασιστών δεν είναι θέμα των δικαστηρίων. Αρχίζει και τελειώνει στους χώρους δουλειάς. Είναι ευθύνη των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ευθύνη των εργαζομένων, να πετάξουν έξω από τα σωματεία τους εχθρούς των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων και αγώνων.