Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Κινητοποίηση στην «Η&Μ» ενάντια στις ατομικές συμβάσεις εργασίας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Κάλεσμα αντίστασης και αγώνα ενάντια στις συμβάσεις υποταγής και εξαθλίωσης των εργαζομένων που θέλει να επιβάλει η πολυεθνική «H&M» απηύθυνε η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με την κινητοποίηση που πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Μάρτη έξω από το κατάστημα της επιχείρησης στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Κομνηνών.
Η πολυεθνική «H&M» προσπαθεί να
επιβάλει νέες συμβάσεις εργασίας που εντείνουν ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζομένων, χειροτερεύουν τους όρους εργασίας με μοναδικό στόχο τη διασφάλιση της κερδοφορίας της.
Στη διάρκεια της κινητοποίησης, μέλη του ΔΣ της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση στους εργαζόμενους του καταστήματος και τους κάλεσαν να μην υπογράψουν τις συμβάσεις υποταγής, να μη συναινέσουν στη σύγχρονη σκλαβιά, να συσπειρωθούν στο κλαδικό σωματείο και να παλέψουν για συλλογική σύμβαση εργασίας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους. Να μπουν στον αγώνα και όσοι εργαζόμενοι δεν άντεξαν την εργοδοτική τρομοκρατία και αναγκάστηκαν να υπογράψουν τη σύμβαση.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ