Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ:Πρώτη δύναμη η ΔΑΣ στις εκλογές για το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ

Σε πρώτη δύναμη αναδείχτηκε το ψηφοδέλτιο της Δημοσιοϋπαλληλικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΔΑΣ), που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, στις εκλογές που έγιναν τη Δευτέρα 27 Μάρτη για το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας.
Αναλυτικότερα, από 62 εγγεγραμμένους αντιπροσώπους, ψήφισαν 59 αντιπρόσωποι.

  • Η Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΔΑΣ) έλαβε 23 ψήφους και εκλέγει 4 έδρες.
  • Η Ανεξάρτητη Ενωτική Εκκίνηση (ΣΥΡΙΖΑ) έλαβε 12 ψήφους και εκλέγει 2 έδρες.
  • Η ΔΑΚΕ έλαβε 10 ψήφους και εκλέγει 1 έδρα.
  • Μετωπική Αριστερή Παρλεμβαση (Συσπειρώσεις) έλαβε 8 ψήφους και εκλέγει 1 έδρα.
  • Η Πρωτοπορία (ΠΑΣΚΕ) έλαβε 6 ψήφους και εκλέγει 1 έδρα.
Η ΔΑΣ στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι, «θέτει ως στόχο την αλλαγή των συσχετισμών στα συνδικαλιστικά όργανα παντού και στο ΝΤ Πρέβεζας της ΑΔΕΔΥ.
Επιδιώκει αυτό το όργανο να ζωντανέψει και να συνδέσει μαχητικά όλους τους δημοσίους υπαλλήλους στο νομό, να γίνει επιτελείο αγώνων. Αντίθετα οι άλλες παρατάξεις που δρουν στο ΝΤ προάγουν αντικειμενικά την αδράνεια, την ηττοπάθεια, το συμβιβασμό και τον αποπροσανατολισμό.
Παράλληλα, δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας και από αυτό το μετερίζι να ζωντανέψουν τα Πρωτοβάθμια σωματεία στο Νομό μας, να ζωντανέψουν οι μαζικές διαδικασίες τους, η ανάπτυξη αγώνων για τη διεκδίκηση όσων χάσαμε, για τη ζωή που μας αξίζει.
Κριτήριο γι’ αυτό είναι η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στα Σωματεία, η ενίσχυση του ταξικού τους χαρακτήρα με την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, η χειραφέτηση των εργαζομένων από τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, η χάραξη πορείας ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου, των κομμάτων τους».