Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Κινητοποίηση αύριο, Τρίτη, για την καταβολή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων στην καθαριότητα

Στάση εργασίας την Τρίτη 7 Μάρτη από τις 11 π.μ. έως την λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 12 μ.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης προκήρυξε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα σε αρκετούς δήμους του Νομού Θεσσαλονίκης.
Στην ανακοίνωση - κάλεσμα ο Σύλλογος αναφέρει:

«Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την μη πληρωμή δεδουλευμένων των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα σε αρκετούς δήμους του νομού (Θεσσαλονίκης, Κορδελιού - Ευόσμου, Δέλτα, Ωραιοκάστρου, Αμπελοκήπων - Μενεμένης). Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι η δεύτερη τροπολογία θα έλυνε το πρόβλημα των πληρωμών, αυτό δεν υλοποιήθηκε στην πράξη. Μάλιστα, σε συνάντηση που είχε ο Σύλλογός μας με τον Χ. Βερναρδάκη διατυπώσαμε τις επιφυλάξεις μας για το αν θα υπάρξει επίλυση προς όφελος των εργαζομένων. Ουσιαστικά, οι εργαζόμενοι έχουν γίνει "μπαλάκι" μεταξύ κυβέρνησης και Παρέδρων, οι οποίοι για να μην υπογράψουν εντάλματα πληρωμής, επικαλούνται το Προεδρικό Διάταγμα, το Σύνταγμα, μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.
Τέρμα πια σ’ αυτή την κοροϊδία, ο αγώνας των συμβασιούχων μας αφορά όλους. Ενιαία, μόνιμοι, αορίστου χρόνου και συμβασιούχοι, θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη για το δικαίωμά μας στη δουλειά. Σήμερα στο στόχαστρο μπαίνουν οι συμβασιούχοι, θα πάρουν σειρά οι μόνιμοι και οι αορίστου μέσα από την αξιολόγηση δομών και εργαζομένων.
Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογός μας προκηρύσσει στάση εργασίας την Τρίτη 7 Μάρτη από τις 11 π.μ ως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 12 μ.μ., στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.
Διεκδικούμε:
  • Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των συναδέλφων συμβασιούχων.
  • Ομαλοποίηση των πληρωμών.
  • Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας στους δήμους.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Να πάρουν πίσω τις απολύσεις σε ΦΟΣΔΑ και Δ. Κασσάνδρας».
902.gr