Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ:Αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεων

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν τη Δευτέρα 27 Μάρτη, μέσα από μαζική γενική συνέλευση, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» που αγωνίζονται για πληρωμή των δεδουλευμένων τους και διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
Σε αυτά τα πλαίσια, την Πέμπτη 30 Μάρτη, στις 11 π.μ. προγραμματίζουν κινητοποίηση έξω από τα κεντρικά
γραφεία του ΣΕΠΕ στη Θεσσαλονίκη, όπου θα ζητήσουν παρέμβαση για συνάντηση με τους εργοδότες αλυσίδων σούπερ μάρκετ που το τελευταίο διάστημα παίρνουν τα πρώην καταστήματα της «Καρυπίδης» και τα λειτουργούν χωρίς να προσλαμβάνουν τους παλιούς εργαζόμενους, κατά παράβαση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.
Την επόμενη εβδομάδα, από κοινού με Λαϊκές Επιτροπές και Συλλόγους Γυναικών θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης από τη Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού. Οι συγκεντρωμένοι, ανάμεσά τους και αρκετοί από τους εργαζόμενους του τοπικού σούπερ μάρκετ της Περαίας, πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το κατάστημα της «Καρυπίδης» όπου κρέμασαν πανό της Λαϊκής Επιτροπής. Στη συνέχεια πορεύτηκαν στους δρόμους της Περαίας, μοιράζοντας προκηρύξεις.(ΦΩΤΟ)