Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ:Παρέμβαση στο ΣΕΠΕ για τους εργαζόμενους του «Καρυπίδη»

Παρέμβαση στην κεντρική διεύθυνση του ΣΕΠΕ (Δραγατσανίου 8), πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με αφορμή την καθυστέρηση έκδοσης και αποστολής στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΕΠΕ στη Β. Ελλάδα, διευκρινιστικής εγκυκλίου του Π.Δ. 178/2002.
Η εγκύκλιος αφορά «Μέτρα σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων των
εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων, εγκαταστάσεων ή τμημάτων εγκαταστάσεων ή επιχειρήσεων, σε συμμόρφωση προς την Οδηγία 98/50/ΕΚ του Συμβουλίου».
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας σημειώνει: «Η έκδοση της συγκεκριμένης εγκυκλίου αποτελεί δέσμευση του υπουργείου Εργασίας προς τους εργαζόμενους της επιχείρησης “Καρυπίδης”, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα 1 χρόνου και τη διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων τους σε οποιαδήποτε περίπτωση.
Καθώς υπάρχουν κρούσματα και έντονη φημολογία ότι καταστήματα θα λειτουργήσουν υπό νέα διεύθυνση».
Οι συνεργάτες του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ κ. Ηλιόπουλου ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ότι έχει δοθεί εντολή να σταλεί η διευκρινιστική εγκύκλιος και θα εξεταστεί το γιατί δεν έχει φτάσει ακόμα στις κατά τόπους υπηρεσίες του ΣΕΠΕ.
«Σε κάθε περίπτωση, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα, στεκόμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων μας στην επιχείρηση “Καρυπίδης”», σημειώνει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.