Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΑΙΓΑΙΟ:Αδιάσπαστος κρίκος των επικίνδυνων ΝΑΤΟικών σχεδιασμών

Το γεγονός ότι η ΝΑΤΟική αρμάδα SNMG2, που αναπτύχθηκε στο Αιγαίο εδώ και ένα χρόνο, κατόπιν πρόσκλησης και της ελληνικής κυβέρνησης, δεν αφορά το Προσφυγικό, αλλά υλοποιεί ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στο πλαίσιο οξυμένων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων, επιβεβαιώνεται και από το ίδιο το ΝΑΤΟ, αποτυπώνοντας μάλιστα τους τέτοιους σχεδιασμούς και σε χάρτη του.
Οπως παρουσιάζει σήμερα ο «Ριζοσπάστης», το ΝΑΤΟ σε χάρτη του προπαγανδίζει την ανάπτυξη των 4 μόνιμων
αρμάδων του σε Ατλαντικό, Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα, ως εγγύηση για τη θαλάσσια ασφάλεια, στην πραγματικότητα για έλεγχο θαλασσίων ζωνών και διαύλων, προς εξασφάλιση θέσεων και προνομίων μονοπωλίων του ευρωατλαντικού άξονα, στην κόντρα με άλλα κεφάλαια.
Οπως φαίνεται και από το χάρτη του ΝΑΤΟ, 5 πλοία της SNMG2, δυο ισπανικά, ένα καναδέζικο, ένα τουρκικό και ένα ιταλικό, αποκολλήθηκαν, συνέστησαν υποομάδα της αρμάδας και βρίσκονται ανεπτυγμένα στην Κεντρική Μεσόγειο.
Την ίδια ώρα, η υπόλοιπη δύναμη της SNMG2, αποτελούμενη από ένα γερμανικό, ένα αλβανικό, ένα τουρκικό και 3 ελληνικά πλοία, περιπολεί στο Αιγαίο, που αποδεικνύεται αδιάσπαστος και στρατηγικός κρίκος των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών και ναυτικών δυνάμεων, όπως απλώνονται σε όλο το τόξο από τον Ατλαντικό (οι SNMG1 και SNCMG1) στη Μεσόγειο (η SNMG2 και η υπο-ομάδα της) μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα, στη θαλάσσια συνοριογραμμή με τη Μόσχα (η SNCMG2).
Ταυτόχρονα, το γεγονός ότι το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό αποτελεί τον κύριο όγκο δυνάμεων της SNMG2 στο Αιγαίο σηματοδοτεί και την πρεμούρα της ντόπιας αστικής τάξης να υπηρετήσει τους τέτοιους, επικίνδυνους για το λαό, ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, διεκδικώντας γεωστρατηγική αναβάθμιση για τους εγχώριους επιχειρηματικούς ομίλους, βυθίζοντας βαθύτερα το λαό σε μια δίνη επικίνδυνων εξελίξεων.
Να θυμίσουμε, εδώ, ότι το Φλεβάρη πλοία της SNMG2 είχαν αποκολληθεί και τότε από τον κύριο όγκο της δύναμης στο Αιγαίο, για να ανοιχτούν στη Μαύρη Θάλασσα, όπου μετείχαν σε «γυμνάσια» με άλλα πλοία, υποβρύχια και αεροσκάφη από Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία και ΗΠΑ. Κατά την παραμονή τους εκεί, κινήθηκαν σε όλο τον άξονα από Κωστάντζα και Βάρνα μέχρι Σαμψούντα.
Σημειωτέον, ανάπτυξη πλοίων της SNMG2 στη Μαύρη Θάλασσα είχε γίνει και πέρυσι το χειμώνα, δείχνοντας ήδη από τότε πόση αξία είχε, ή έχει, η κυβερνητική προπαγάνδα ότι αποστολή των ΝΑΤΟικών στο Αιγαίο είναι η διαχείριση του Προσφυγικού.
Το επιπλέον στοιχείο στην τωρινή ανάπτυξη, τόσο στη Μαύρη Θάλασσα όσο και στην Κεντρική Μεσόγειο, είναι ότι συνοδεύεται από αντίστοιχες αποφάσεις και σε πολιτικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, πρόσφατα, στις 15 - 16/2 , στη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, όπου πάρθηκε απόφαση για παράταση παραμονής της ΝΑΤΟικής αρμάδας SNMG2 στο Αιγαίο, επιβεβαιώθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη ότι η δύναμη στην πραγματικότητα «κοιτάζει» και σε άλλα μέτωπα...
Παρασκευή 24 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ