Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Λάρισα: Δηλώσεις του Τάσου Τσιαπλέ για τα σούπερ μάρκετ «Λάρισα» και τις αυξήσεις στα διόδια

Σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Λάρισα» βρίσκεται η «Λαϊκή Συσπείρωση», υπογράμμισε ο Τάσος Τσιαπλές, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, σε δήλωσή του για τις εξελίξεις σχετικά με την πώληση του σούπερ μάρκετ, στην οποία αναφέρει:

«Παρακολουθώντας με ανησυχία τις εξελίξεις σχετικά με την πώληση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ "ΛΑΡΙΣΑ", η "Λαϊκή Συσπείρωση" δηλώνει ότι είναι

σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων και υποστηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων:

 Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα που οφείλει η εργοδοσία στους 640 περίπου εργαζόμενους.
Την ανάκληση των 50 περίπου απολύσεων που έκανε το προηγούμενο διάστημα η εργοδοσία, τόσο εργαζομένων που αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών, όσο και άλλων.
Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας των εργαζομένων με την πώληση των καταστημάτων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ "Λάρισα", στο νέο ιδιοκτήτη».

Δήλωση Τ. Τσιαπλές για τις αυξήσεις στα διόδια

Την υποκρισία του απερχόμενου περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστού, σε ό,τι αφορά τη μείωση της τιμής των διοδίων, επισημαίνει σε δήλωσή του ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λάρισας της "Λαϊκής Συσπείρωσης", Τάσος Τσιαπλές, στην οποία αναφέρει:

«Η δήλωση του απερχόμενου περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Αγοραστού, από την περιοδεία του στο Δ. Τεμπών, για μείωση της τιμής των διοδίων, είναι υποκριτική και χωρίς αντίκρυσμα.

Υποκριτική, γιατί τόσο ο ίδιος (όντας βουλευτής τότε), όσο και το κόμμα του η ΝΔ από κοινού με το ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν στη Βουλή την παραχώρηση στους επιχειρηματικούς ομίλους της ΠΑΘΕ και τάχθηκαν υπέρ των διοδίων. Επομένως δεν μπορείς να πατάς σε δυο βάρκες. Ή θα είσαι υπέρ της ιδιωτικοποίησης των δρόμων και της ύπαρξης διοδίων ή κατά. Ο κ. περιφερειάρχης επέλεξε το πρώτο, άρα είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον του για τα ακριβά διόδια, που πληρώνουν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα του Δ. Τεμπών και γενικότερα.

Χωρίς αντίκρυσμα, γιατί οι αυξήσεις στα διόδια, καθώς και τη δημιουργία νέων, μετωπικών και παράπλευρων, προβλέπονταν και γίνονται με βάση τη σύμβαση της κυβέρνησης με τους επιχειρηματικούς ομίλους, την οποία ψήφισε ο κ. Αγοραστός, το κόμμα του η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. Από τη στιγμή που αποδέχεσαι ότι το εθνικό οδικό δίκτυο παραδίνεται για εκμετάλλευση στους επιχειρηματικούς ομίλους, είναι κοροϊδία να λες ότι θες φθηνότερα διόδια.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση", που στηρίζεται από το ΚΚΕ, διεκδικεί:

Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια – Ελεύθερη κίνηση στο οδικό δίκτυο. Συγκοινωνίες υπέρ του λαού.

Να σταματήσουν οι κάθε είδους δίκες και καταδίκες αγωνιστών που παλεύουν για την κατάργηση των διοδίων.

Έργα και υποδομές, που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.

Δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές και με δωρεάν χρονικές ζώνες, συγκοινωνίες. Δημόσια έργα, λαϊκή περιουσία.

Στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, όλοι οι εργαζόμενοι ας δώσουν την απάντηση στις κάλπες με την ισχυροποίηση της "Λαϊκής Συσπείρωσης"».