Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Αυτήν την Κυριακή να πλημμυρίσουμε τις κάλπες με χιλιάδες γαρύφαλλα.

ΜΠΟΤΣΟΓΛΟΥ ΚΩΣΤΑΣ Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης.
Συνάδελφοι,συναδέλφισσες, με την εφαρμογή του Καλλικράτη δήμοι και περιφέρειες έχουν μετατραπεί σε ιμάντες μεταφοράς της αντιλαϊκής πολιτικής από την
κεντρική διοίκηση σε τοπικό επίπεδο και οι δήμαρχοι με τους περιφερειάρχες έχουν μετατραπεί σε μίνι πρωθυπουργοί.
Ο σκοπός της δημιουργίας του Καλλικράτη ήταν να

απαλλαγεί ή κεντρική διοίκηση από μια σειρά αρμοδιότητες με πρώτη την μείωση της χρηματοδότησης, μεταφέροντας την ευθύνη για λειτουργία των υποδομών της τοπικής διοίκησης με ιδίους πόρους. Με αυτό τον τρόπο οι τοπικές διοικήσεις μετατράπηκαν σε φορομπηχτικούς μηχανισμούς λειτουργώντας ανταποδοτικά για υπηρεσίες που μέχρι χτες ήταν σχεδόν δωρεάν.(παιδικοί σταθμοί,σχολεία, κ. υγείας, αθλητισμός κτλ.)    Το μόνο που κάνουν τα τελευταία χρόνια είναι να επικυρώνουν όλους τους αντιλαϊκούς νόμους και να χρησιμοποιούνται ως πολιορκητικός κριός για να φορτωθούν μια σειρά από επιπλέον βάρη σε εμάς του πολίτες που κυριολεκτικά τσακιζόμαστε από χαρατσώματα.
Οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν οι μόνες που αντιτάχθηκαν στον Καλλικράτη και αποκάλυψαν το σκοπό και τον ρόλο που θα διαδραματίσει αυτή η μεταρρύθμιση όταν όλοι οι άλλοι πανηγύριζαν.
Δεν υπάρχει κανένας αντιδραστικός νόμος της Ε.Ε και των μνημονίων που να μην φέρνει φαρδιά πλατιά την έγκριση όλων των τοπικών διοικήσεων είτε δήθεν ''ανεξαρτήτων''είτε όποιας  απόχρωσης κι αν είναι.


Οι τοπικές διοικήσεις ήταν οι πρώτες που εφάρμοσαν τις ελαστικές μορφές εργασίας ανοίγοντας τον δρόμο και στον ιδιωτικό τομέα, με τα stage,τις 8μηνες συμβάσεις έπειτα τις 5μηνες, ενώ σήμερα προσλαμβάνουν εργαζόμενους με 2μηνές συμβάσεις για να μην έχουν την υποχρέωση να τους ασφαλίσουν.
Είναι οι ίδιες διοικήσεις που δέχονται την λογική της ανταποδοτικότητας επιβάλλοντας εισιτήρια και χαράτσια παντού σ΄ένα λαό που στενάζει από την φορομπηχτική πολιτική των κυβερνήσεων και την ανεργία. 
Είναι οι διοικήσεις αυτές που μετέτρεψαν και μετατρέπουν τον δημόσιο βίο των πολιτών σε αβίωτο λειτουργώντας με επιχειρηματική λογική σε όλες τις υποδομές κι όπως είπε κι ο νυν δήμαρχος κ. Μπουτάρης "ούτε το γάλα της μάνας μας δεν είναι τζάμπα"
Είναι οι ίδιες διοικήσεις που μέσω του αντιπεριφερειάρχη κ. Τσαμασλή  μας απειλούσαν όταν διεκδικούσαμε πιάτσες ,ότι αν δεν κάτσουμε καλά θα βγάλουν 300 νέες άδειες ΤΑΞΙ στην Θεσσαλονίκη.
Είναι αυτές οι διοικήσεις που πίνουν νερό στο όνομα της Ε.Ε. ενώ δική της πολιτική είναι αυτή που επιβάλει το ξεπούλημα και την παράδοση  των μεταφορικών υποδομών της χώρας (Λιμανιών,αεροδρομίων, τρένων, ΚΤΕΛ) και του νερού στα μεγάλα μονοπώλια.
Συνάδελφε,συναδέλφισσα, όσο στο τιμόνι της τοπικής διοίκησης βρίσκονται όλοι αυτοί χρωματισμένοι και μη ,από την στιγμή που αποδέχονται την παραπάνω λογική που όχι μόνο δεν αμφισβητεί την αντιλαϊκή πολιτική αλλά την εφαρμόζει στο ακέραιο,τόσο το έργο της εκάστοτε κυβέρνησης θα είναι πιο εύκολο. 
        Τι πιο αναγκαίο, λοιπόν, ο ψηφοφόρος να αμφισβητήσει αυτήν την «σταθερότητά τους»;
Πόσο πολύτιμη είναι μια ψήφος για το σήμερα και το αύριο, μία ψήφος που αντιπολιτεύεται αυτή την «σταθερότητα» των επιχειρηματικών ομίλων,των μεγαλοβιομηχάνων,του μεγάλου κεφαλαίου,αυτήν την «σταθερότητά τους» που μας εξαθλιώνει,1.500.000 άνεργοι,πάνω από 3.000.000 στο όριο της φτώχειας,νοικοκυριά χωρίς θέρμανση,χωρίς ρεύμα ,παιδιά με πρόβλημα σίτισης κ.α.
Πόσο πολύτιμη είναι μια ψήφος για το σήμερα και το αύριο, μία ψήφος που αντιπολιτεύεται αυτή την «σταθερότητα» τους  με τρόπο τόσο ισχυρό , τόσο ξεκάθαρο,τόσο εκκωφαντικό!!.Που κανείς δεν θα μπορεί να την θολώσει,να την ξεθωριάσει,μια ψήφο πνοής στο  λαϊκό κίνημα αντίστασης,την λαϊκή συμμαχία εργαζομένων ,αυτοαπασχολούμενων,μικρών εμπόρων ,βιοτεχνών,αγροτών με σκοπό να μπει τέρμα στην εκμετάλλευση του ανθρώπου. από άνθρωπο.
Έχεις την ευκαιρία να τους τρομοκρατήσεις,μην την πετάς.    
Αυτήν την Κυριακή να πλημμυρίσουμε  τις κάλπες με χιλιάδες γαρύφαλλα.