Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Αντ. Σαμαράς: Διαβεβαιώσεις στο ΣΕΒ πως είναι ικανότερος υποστηρικτής των βιομηχάνων

Μείωση της φορολογίας των επιχειρηματικών ομίλων, του κόστους Ενέργειας και νέα πεδία κερδοφορίας υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, εμφανιζόμενος σαν ικανότερος του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ στη στήριξη των μονοπωλίων.

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα βγαίνει από την ύφεση και πως

τα επόμενα 2 χρόνια θα παρουσιάσει αναπτυξιακούς ρυθμούς.

Έκανε σαφές ότι ο δρόμος στήριξης των μονοπωλίων θα συνεχισθεί, λέγοντας πως «εφόσον κάνουμε τα σωστά και παραμείνουμε στο σωστό δρόμο, θα πάμε ακόμα καλύτερα», άρα η αντιλαϊκή κατεύθυνση της πολιτικής του θα παραμείνει ίδια, πιθανότατα με νέα πρόσωπα και νέους ελιγμούς. Εξάλλου σαν προτεραιότητα έθεσε την «ανάπτυξη με ανταγωνιστικότητα, με εξωστρέφεια, με υγιή επιχειρηματικότητα και προπάντων με σταθερότητα».

Έταξε κι άλλες ιδιωτικοποιήσεις, νέα φιλέτα στα ξένα και ντόπια μονοπώλια, λέγοντας ότι σύντομα έρχονται στην Ελλάδα ο ο πρωθυπουργός της Κίνας και ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν για να δρομολογήσουν «αναπτυξιακά έργα» στην Ελλάδα, πρόσθεσε ότι έρχονται μες στο καλοκαίρι ξένοι επιχειρηματίες για ανάλογα σχέδια, έβαλε στόχο να προσελκυσθούν κι άλλα ξένα κεφάλαια, ζήτησε κι από τους Έλληνες επιχειρηματίες να κάνουν εδώ επενδύσεις.

Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι στην Ελλάδα κυβερνάει η δεδηλωμένη πλειοψηφία και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για αλαζονεία της εξουσίας πριν πάρει την εξουσία

http://www.902.gr/eidisi/politiki/44616/ant-samaras-diavevaioseis-sto-sev-pos-einai-ikanoteros-ypostiriktis-ton