Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Χαϊδάρι: Μήνυμα στήριξης στη «Λαϊκή Συσπείρωση» η συγκέντρωση στο Παλατάκι (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Με μία μαζική και δυναμική συγκέντρωση στο Παλατάκι του Χαϊδαρίου, ο λαός της πόλης έστειλε μήνυμα στήριξης του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής του Κόμματος,ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χαϊδαρίου και

υποψήφιος δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος. Παραβρέθηκαν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Σπύρος Χαλβατζής βουλευτής του ΚΚΕ. 

Η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου

Στην ομιλία της η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου τόνισε μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν από την κάλπη της Κυριακής, που για το Χαϊδάρι η διπλή αυτή κάλπη μπορεί να βγάλει ισχυρό το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στις ευρωεκλογές και αγωνιστική, ανυπότακτη δημοτική αρχή και κομμουνιστή δήμαρχο, τον Μιχάλη Σελέκο, στην πόλη μας. Και μπορούμε στις ώρες που απομένουν να φτάσουμε σε κάθε λαϊκό σπίτι που δίνει μάχη να ζήσει, που δεν θέλει να θυσιάσει τα παιδιά του για τα κέρδη των μονοπωλίων, να φτάσουμε και με τα δυο ψηφοδέλτια, και με το κόκκινο γαρίφαλο, και με το σφυροδρέπανο.

Γιατί την επόμενη μέρα των εκλογών χρειαζόμαστε ισχυρό το ΚΚΕ παντού, στους τόπους δουλειάς, σε όλες τις γειτονιές, στα σχολεία. (...)

Την επόμενη μέρα των εκλογών, ακριβώς επειδή θα είναι εδώ οι δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ, που ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητούν, χρειάζεται ο λαός ισχυρό το ΚΚΕ.

Ποιος είναι εγγύηση για ισχυρή αντιπαράθεση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, όπως κι αν ονομαστεί, με όποιο μανδύα και αν εμφανιστεί; Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι εγγύηση, για χειραφέτηση του λαού από την πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων.

Ποιος είναι εγγύηση για να αντιμετωπιστεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή, αυτά τα τσιράκια του συστήματος; Το ΚΚΕ, που παλεύει για να αναδειχθεί ότι η Χρυσή Αυγή είναι γέννημα - θρέμμα του συστήματος, που πότε θα την αμολάει και πότε θα τη μαζεύει, με στόχο να χτυπήσει το εργατικό κίνημα, να τρομοκρατήσει, να σπείρει το φασιστικό δηλητήριο. (...)

Το ΚΚΕ είναι εγγύηση και για το σήμερα και για το αύριο. Σήμερα παλεύει με επίκεντρο τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα και, παρά τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης, παλεύει με πίστη στη δύναμη της εργατικής τάξης, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Το ΚΚΕ είναι εγγύηση, γιατί και μέσα στη Βουλή, στο Ευρωκοινοβούλιο, δίνει μάχες, με σημαντικές προτάσεις νόμων για ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών, που καταψηφίζονται από τα κόμματα του κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ είναι εγγύηση, θα δώσει το "παρών" του, με το λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων, σε μια λαϊκή διακυβέρνηση που θα κάνει τον πλούτο που παράγουμε κοινωνική ιδιοκτησία, θα αποδεσμεύσει τη χώρα από τα δεσμά της ΕΕ, θα διαγράψει μονομερώς το χρέος. Αυτός είναι ο δρόμος του ρεαλισμού της ικανοποίησης διευρυμένων λαϊκών αναγκών με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, με κεντρικό σχεδιασμό, με εργατικό λαϊκό έλεγχο, με το λαό στην εξουσία. (...)

Γι' αυτό ισχυρό ΚΚΕ παντού, και στο δήμο, και στην Ευρωβουλή. Και με τη νίκη!».


Ο Μιχάλης Σελέκος

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χαϊδαρίου και υποψήφιος δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος, ο οποίος τόνισε ότι την Κυριακή πρέπει να επιβεβαιωθεί με τον καλύτερο τρόπο η θέση των Χαϊδαριωτών για αλλαγή πορείας του δήμου.

«Για να υπάρξει αγωνιστική δημοτική αρχή, που μαζί με το λαό θα βρεθεί απέναντι σε όλους όσοι θέλουν να κάνουν το δήμο εφαλτήριο για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική, δώστε μεγάλη ισχυρή δύναμη στη “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Η ψήφος θα είναι ανταποδοτική.  Θα χρησιμοποιηθεί σαν ισχυρό όπλο απόκρουσης, διεκδίκησης και αγώνα.

Δεν θα κλειστεί στο συρτάρι για να χρησιμοποιηθεί πάλι στις επόμενες εκλογές.

Θέλουμε να ζητήσουμε κι αυτή την Κυριακή να μας εμπιστευθεί, με μεγαλύτερο ποσοστό, ο λαός του Χαϊδαρίου, γιατί σταθήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Μπήκαμε μπροστά στους λαϊκούς αγώνες ενάντια στις μειώσεις μισθών, στις απολύσεις, για τη στήριξη της λαϊκής οικογένειας.

Βρεθήκαμε δίπλα στους ανέργους και τις διεκδικήσεις τους, τις συνεχείς κινητοποιήσεις των συνταξιούχων. Αποκαλύψαμε ότι η φτωχολογιά υποφέρει και από τα χαράτσια του δήμου και απαιτήσαμε κανένα λαϊκό σπίτι, κανένα μικρομάγαζο να μη μείνει χωρίς ρεύμα και νερό.

Συγκρουστήκαμε με την πολιτική της δημοτικής αρχής που εφάρμοσε σε τοπικό επίπεδο όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων και της ΕΕ.

Καταγγείλαμε και καταψηφίσαμε τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς, τα δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη.

Συμπαρασταθήκαμε στους αγώνες των εργαζομένων στο "Βοήθεια στο σπίτι", των σχολικών φυλάκων, των συμβασιούχων, των γονιών που οι αιτήσεις τους στους παιδικούς σταθμούς “κόπηκαν”».

Καταλήγοντας ο Μιχάλης Σελέκος κάλεσε «να μη χαθεί ούτε μία ώρα» στη μάχη για την υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

«Να δώσουμε την εκλογική μάχη σαν ένας άνθρωπος, μια γροθιά, με αγωνιστικότητα και ανιδιοτέλεια. Να μην αφήσουμε να παγιδευτούν οι δημότες σε διλήμματα και υποσχέσεις, να μην υποκύψουν σε κάθε είδους πίεση.

Όσο περισσότερα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο δήμο και του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές πέσουν στις κάλπες, τόσο θα δυναμώνει η λαϊκή αντίσταση και η ελπίδα ότι μπορεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Γιατί μπορούμε και πρέπει να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον».


 http://www.902.gr/eidisi/ekloges-mais-2014/44342/haidari-minyma-stirixis-sti-laiki-syspeirosi-i-sygkentrosi-sto#/0