Θεοδωράκης, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος που έχει μια εικόνα στον κόσμο και κάποιες αρχές, είναι συμπαθής και λέει "εδώ είμαστε"».
Παρείχε διαβεβαιώσεις ότι ο ίδιος δεν αμφισβητεί την κυβερνητική σταθερότητα: «(...) οποιοδήποτε αποτέλεσμα (σ.σ. στις ευρωεκλογές) δεν επηρεάζει τη διακυβέρνηση της χώρας, εκτός αν ο Σαμαράς νιώθει αδύναμα τα ποδάρια του. Αν το νιώθει, να μας το πει».
Παράλληλα ξαναδήλωσε έτοιμος για συμμετοχή σε κυβερνήσεις συνεργασίας: «Τα προβλήματα της χώρας είναι πάρα πολύ μεγάλα (...) δεν μπορεί να σωθεί με ένα 25% Αριστερά ή Δεξιά και είναι λίγο υπερβολή όταν ένας ηγέτης κοιτάζεται στον καθρέφτη και λέει "εγώ θα σώσω τη χώρα" (...) Τι χρειάζεται για να σωθεί η χώρα; Ενα καινούργιο σχέδιο και μια μεγάλη συμμαχία...»
Ζήτησε υψηλά ποσοστά για να παζαρέψει από καλύτερες θέσεις το μετεκλογικό του ρόλο: «Να δημιουργηθεί ένα νέο ρεύμα - που πιστεύουμε ότι θα δημιουργηθεί στις ευρωεκλογές και γι' αυτό θα έχουμε ένα σεβαστό ποσοστό, ώστε να μας ακούν οι άλλοι. Και μετά τις ευρωεκλογές, θα έλθει το "Ποτάμι" και θα πει ότι "αυτές είναι οι 20 προτάσεις μας για το μέλλον της χώρας" (...) και ας έλθει τότε να πει ο κ. Τσίπρας πού διαφωνεί. Αν διαφωνεί κάπου, βεβαίως θα διορθώσω κάτι ή θα προσθέσω κάτι από αυτά που λέει ο Σαμαράς. Εάν συμφωνήσουμε σ' αυτά τα βασικά σημεία και πούμε ότι προχωράμε, στα 17 σημεία συμφωνούμε και στα τρία δε συμφωνούμε, τότε θα προχωρήσουμε. Οποιος και αν είναι αυτός».
Και ακόμα: «Να γκρεμίσουμε τις διαχωριστικές γραμμές και να τις αφήσουμε μόνο εκεί όπου πρέπει (...) Ηρθε η στιγμή της ωριμότητας. Οχι μόνο για το πολιτικό σύστημα, αλλά για τον κόσμο», καλώντας το λαό να στοιχηθεί πίσω από τα αντιλαϊκά προτάγματα του ευρωμονόδρομου και να υποταχτεί στα μονοπώλια.
Αλλωστε ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορεί η κυβέρνηση αυτήν τη στιγμή να δώσει χρήματα σε όλους, αλλά έχει μια βασική προτεραιότητα: Να βοηθήσει όσους είναι κάτω από το όριο της φτώχειας ή είναι άνεργοι (...) δεν μπορείς να τα δώσεις σε όλους»!
Επίσης: «Δεν πιστεύω ότι πρέπει να γίνει οποιαδήποτε διόρθωση στους μισθούς αυτήν τη στιγμή», ενώ για τους δημόσιους υπάλληλους είπε: «Δεν υπάρχει για εμάς - για να το πω με έναν αγαπημένο όρο της Αριστεράς - φετίχ με τη μονιμότητα».
Ζητά και ιδιωτικοποιήσεις: «Είμαστε υπέρ της ιδιωτικοποίησης όπου μπορεί να υπάρξει ανταγωνισμός και να βγάλει λεφτά η κοινωνία». Φέρνοντας δε το παράδειγμα του Πειραιά και της COSCO συμπλήρωσε: «Εμείς δε λέμε όχι».