Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Καισαριανή: Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το εκλογικό αποτέλεσμα

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών σε Περιφέρεια και Δήμο εξέδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καισαριανής τονίζοντας ότι κάθε ψήφος που την ενίσχυσε «είναι ψήφος κερδισμένη για τα λαϊκά συμφέροντα. Ψήφος που πιάνει τόπο για την ισχυροποίηση των αγώνων, για να μπουν εμπόδια στον αντιλαϊκό κατήφορο».

Στην Καισαριανή το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφέρεια Αττικής, αναδείχθηκε στη δεύτερη θέση, με 21,39% και 2.580 ψήφους και για τον δήμο συγκέντρωσε το

22,36% και 2.766 ψήφους και με βάση τα επίσημα στοιχεία, για μία μόλις ψήφο δεν κατόρθωσε να μπει στο δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας, βρισκόμενος στην 3η θέση και εκλέγοντας 3 Δημοτικούς Συμβούλους.

Η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Καισαριανής αναφέρει:

«Ούτε μία χαμένη ψήφος !

Η "Λαϊκή Συσπείρωση"  Καισαριανής απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους φίλους και τους οπαδούς, σε όλους όσους συμπορεύτηκαν στην κρίσιμη αυτή αναμέτρηση με τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να ενισχυθούν τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", τόσο στο Δήμο μας όσο και στην περιφέρεια Αττικής.

Ευχαριστούμε τους χιλιάδες ανθρώπους του μόχθου στη συνοικία μας, που ξεπέρασαν τα εκβιαστικά διλήμματα, τις ψεύτικες υποσχέσεις, προσπέρασαν την κάλπικη αντιμνημονιακή δημαγωγία και τους καμουφλαρισμένους "ανεξάρτητους" και ψήφισαν "Λαϊκή Συσπείρωση". Ιδιαίτερα εκείνους που για πρώτη φορά έκαναν αυτό το βήμα.

Τους καλούμε όλους και όλες με ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πείσμα, να ριχτούν στη μάχη αυτή τη βδομάδα, στη γειτονιά και σε χώρους δουλειάς, σπίτι το σπίτι, για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές, την Κυριακή 25 Μάη.

Θεωρούμε θετικό και ελπιδοφόρο μήνυμα, τη σημαντική παρουσία και άνοδο που κατέγραψε η "Λαϊκή Συσπείρωση" σε όλες τις περιφέρειες και σε πάνω από 200 δήμους σε όλη την Ελλάδα, σε σχέση με την εκλογική δύναμη του ΚΚΕ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Η δυναμική αυτού του μηνύματος εκφράστηκε καθαρά και στην πόλη μας. Στο Δήμο Καισαριανής το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για την Περιφέρεια Αττικής, με επικεφαλής τον σ/φο Θανάση Παφίλη αναδείχθηκε στη δεύτερη θέση, με 21,39% και 2.580 ψήφους.

Ο συνδυασμός μας στην Καισαριανή, με επικεφαλής το σ/φο Ηλία Σταμέλο συγκέντρωσε το 22,36% και 2.766 ψήφους και με βάση τα επίσημα στοιχεία, για μία μόλις ψήφο δεν κατόρθωσε να μπει στο δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας, βρισκόμενος στην 3η θέση και εκλέγοντας 3 Δημοτικούς Συμβούλους.

Κάθε μία ψήφος που ενίσχυσε τη "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι ψήφος κερδισμένη για τα λαϊκά συμφέροντα. Ψήφος που πιάνει τόπο για την ισχυροποίηση των αγώνων, για να μπουν εμπόδια στον αντιλαϊκό κατήφορο.

Είναι ψήφος για να έχει ο λαός συμπαραστάτες μέσα και κυρίως έξω από τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους, που έκαναν το πρώτο βήμα και στις εκλογές στις 18 Μάη επέλεξαν τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", αταλάντευτα να εκφράσουν τη στάση τους και στο Β' γύρο των τοπικών εκλογών και στις ευρωεκλογές.

Να συνεχίσουν στο δρόμο της χειραφέτησης και του απεγκλωβισμού από τα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου.

Ιδιαίτερα απευθυνόμαστε σε όσους επέλεξαν να απέχουν από τις εκλογές, νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα δώσουν μήνυμα αντίθεσης σε αυτή την πολιτική, αλλά και εκείνους που την τελευταία στιγμή υπέκυψαν στην πίεση και έκαναν άλλη επιλογή στην κάλπη. Έχουν τη δυνατότητα να το ξανασκεφτούν.

Μεταξύ άλλων, το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής στην Καισαριανή, τονίζει ότι δεν πρέπει να υπάρχει ούτε μία χαμένη ψήφος για το ΚΚΕ. Κάθε ψήφος μετράει!

Η ψήφος στο ΚΚΕ δίνει δύναμη στο λαό για την επόμενη μέρα, όπου, ανεξάρτητα ποιο θα είναι πρώτο ή δεύτερο κόμμα, θα είναι εδώ η πολιτική της ΕΕ, τα μνημόνια διαρκείας, οι απαιτήσεις του κεφαλαίου για νέες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, η φοροληστεία και τα χαράτσια. Δίνει δύναμη για να μπουν εμπόδια στη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ. Είναι ψήφος για να γίνει ένα βήμα στην αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων υπέρ της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, στο δρόμο της ανατροπής.

Γι' αυτό την Κυριακή 25 Μάη το συμφέρον για τους εργαζόμενους είναι να καταψηφίσουν τους διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής, όπου αναμετρώνται στο Β' γύρο των τοπικών εκλογών μεταξύ τους. Καλούμε το λαό και όσους μας στήριξαν να κρίνουν και να σταθούν με κριτήριο την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των υποψηφίων τους στο δήμο και την περιφέρεια, είτε εμφανίζονται με επίσημη στήριξη κομμάτων, είτε εμφανίζονται ως "ανεξάρτητοι".

Να μην υποκύψουν στη λογική του "μικρότερου κακού", που κάθε φορά αποδεικνύεται είτε εξίσου, είτε χειρότερο κακό. Είναι η μόνη επιλογή που δείχνει σήμερα την πραγματική διέξοδο που έχει ανάγκη ο τόπος. Οτιδήποτε άλλο είναι κυριολεκτικά βήμα προς τα πίσω.

Η θέση μας αυτή είναι ξεκάθαρη, απόλυτα σύμφωνη με τα κριτήρια ψήφου που διατυπώναμε καθ' όλη την προεκλογική περίοδο και αφορά όλες τις περιφέρειες και τους δήμους όπου τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ δεν κατόρθωσαν να βρεθούν στο Β' γύρο των εκλογών. Δεν υπάρχει επομένως κανένας χώρος για παρερμηνείες, κουτοπονηριές ή υπόγειες φήμες. Αυτά χαρακτηρίζουν την πρακτική και στάση άλλων πολιτικών χώρων και όχι του ΚΚΕ.

Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν μεταλλάσσεται, με το κλείσιμο της κάλπης.

Να μην λείψει κανείς από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ την Πέμπτη 22 Μάη, στις 8:00 μ.μ., στο Πεδίον του Άρεως».