Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Ετοιμάζονται να σαρώσουν τα πάντα - Απαντάμε με ένταση της δουλειάς για τη 48ωρη απεργία

Οσο πλησιάζει η ώρα για να κατατεθούν και να ψηφιστούν τα μέτρα για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, τόσο δυναμώνει η προσπάθεια της κυβέρνησης να κοροϊδέψει, να αποπροσανατολίσει, να αντιστρέψει την πραγματικότητα σε ό,τι αφορά το χαρακτήρα των μέτρων και τις συνέπειες που θα έχουν για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Παρουσιάζουν τη μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό
σαν μια «δίκαιη» μεταρρύθμιση, που φορτώνει τάχα τα βάρη του συστήματος στους πιο εύπορους και απαλύνει τους πιο αδύναμους. Είναι ψέμα και κοροϊδία. Εκτός του ότι μειώνονται παλιές και νέες συντάξεις, κύριες και επικουρικές, οι εισφορές αυξάνονται και καταργούνται τα κατώτερα όρια των συντάξεων, μαζί και η 15ετία, εκτός του ότι καταργείται το ΕΚΑΣ και εξαϋλώνονται ακόμα και οι συντάξεις αναπηρίας, η νέα δομή του συστήματος που «χτίζει» με τη μεταρρύθμιση η κυβέρνηση, κάνει κάτι ακόμα πιο σημαντικό για τη μεγαλοεργοδοσία:
Επιχειρεί να κλείσει τελεσίδικα κάθε συζήτηση από την πλευρά της σημερινής και των επόμενων κυβερνήσεων για την ανάκτηση έστω και ενός μέρους των απωλειών που είχαν ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι τα περασμένα χρόνια, πολλές από τις οποίες βαφτίστηκαν τότε «προσωρινές».
Ταυτόχρονα, δημιουργείται ένας αυτόματος «κόφτης» των δαπανών για το Ασφαλιστικό επί του ΑΕΠ, που θα λειτουργεί ως μοχλός για παραπέρα μειώσεις συντάξεων και παροχών στο μέλλον. Με άλλα λόγια, μετά από αυτή τη μεταρρύθμιση, ο «χάρτης» του Ασφαλιστικού αλλάζει συθέμελα και φυσικά προς το χειρότερο για το λαό.
Το πραγματικό δίλημμα
Το δίλημμα που μπαίνει είναι καθαρό: Θα αποδεχτούν οι εργαζόμενοι, ο λαός, να φυτοζωούν οι γέροντες με συντάξεις πείνας, οι νεότερες γενιές να μην ελπίζουν καν ότι θα πάρουν σύνταξη και οι σημερινές να παίρνουν ένα επίδομα για τα γεράματα μετά από 40 χρόνια δουλειάς, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση «μπουκώνει» με νέες απαλλαγές και προνόμια το κεφάλαιο;
Θα αποδεχτούν τη γενίκευση των πληρωμών στην Υγεία και στα φάρμακα, το πετσόκομμα των ήδη πενιχρών παροχών από τα Ταμεία, την κατεδάφιση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης; Θα επιτρέψουν το φαγοπότι που στήνουν τα κοράκια της ιδιωτικής Ασφάλισης;
Αυτά είναι τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει ο καθένας, τις μέρες αυτές της εντατικής προετοιμασίας για την επιτυχία της 48ωρης γενικής απεργίας. Και η απάντηση που θα δώσει, να εκφραστεί με μαζική συμμετοχή στην απεργία και στα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, με ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση στα σωματεία που παλεύουν με αίτημα «καμιά νέα θυσία για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία».
Να πάρει ταυτόχρονα απάντηση η λυσσασμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να παραπλανήσει, να κάνει τους εργαζόμενους συμμέτοχους στο έγκλημα, να αποφύγει την οργανωμένη καταδίκη των μέτρων της, ακολουθώντας παρελκυστική τακτική, βάζοντας ακόμα και το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς «κολλητά» με τις αργίες του Πάσχα.