Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Συναυλία Αλληλεγγύης από την Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς

Η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς απευθύνει κάλεσμα στο λαό της Καλαμαριάς για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, στην εργατική τάξη της χώρας μας που υποφέρει από την αντιλαϊκή πολιτική, να οργανώσει την πάλη του ενάντια στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της κυβέρνησης.
Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες του συνεχιζόμενου εγκλήματος των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ - Ρωσίας στη Μέση Ανατολή. 
Πόλεμοι, επεμβάσεις, φτώχεια, βομβαρδισμοί οδηγούν χιλιάδες στο ξεριζωμό και την προσφυγιά. Μέσα από φωτιά και σίδερο φτάνουν στο Αιγαίο. Δίνουν μάχη με
τα κύματα, ναυαγοί στα νησιά μας, με στόχο να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς άλλες χώρες. Μάνες με μωρά στην αγκαλιά, νέοι και παιδιά συνεχίζουν με τα πόδια το ταξίδι τους προς την επιβίωση. Ταξίδι για την επιβίωση, που ανακόπτουν βίαια και εγκλωβίζουν στη χώρα μας οι αποφάσεις και το αλισβερίσι ΕΕ -Τουρκίας. Δεν θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσουν οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές (από τους ίδιους που στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που οδηγούν τους λαούς σε προσφυγιά).

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αξιοποιηθούν υπάρχουσες υποδομές, να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για να δημιουργηθούν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες φιλοξενίας για τους πρόσφυγες μέχρι να εξασφαλίσουν τα ταξιδιωτικά έγγραφα που χρειάζονται ώστε να μεταβούν στις χώρες που επιθυμούν. Να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος εξοπλισμός και το προσωπικό για την απρόσκοπτη λειτουργία τους, όπως επίσης και όλα τα μέσα για την ιατροφαρμακευτική πρόνοια των προσφύγων.
Την Πέμπτη 14 Απριλίου στην πλατεία Δημαρχείου στις 8 μ.μ. συμμετέχουμε στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης και φέρνουμε ό,τι μπορούμε από τα είδη πρώτης ανάγκης:

Τα υλικά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη οι πρόσφυγες είναι:

· Πάνες για μωρά, μωρομάντηλα, μπιμπερό, σερβιέτες, ατομικές συσκευασίες χαρτομάντηλα, σαμπουάν (σε μικρή συσκευασία), αφρόλουτρα (σε μικρή συσκευασία), σαπούνια, οδοντόκρεμες οδοντόβουρτσες, χαρτί υγείας, ξυραφάκια.

· Γάλα για βρέφη, γάλα εβαπορέ, έτοιμες τροφές για μικρά παιδιά που δεν χρειάζονται ψυγείο, ατομικά νερά, χυμοί, ατομικές συσκευασίες μπισκότων, κρουασάν, φρυγανιές, ατομικές μαρμελάδες,  κονσέρβες (όχι χοιρινό).

· Κουταλάκια - πιρούνια - πιάτα - ποτήρια μιας χρήσης.

Στη συναυλία θα τραγουδήσουν κατά αλφαβητική σειρά οι:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΕΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΜΠΑΣ – ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΥΚΟΥΛΑΣ – ΑΛΕΚΟΣ ΚΥΖΕΡΙΔΗΣ – ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΟΥΛΑΓΙΑΝΝΟΣ – ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗΣ – ΝΙΚΟΣ ΤΑΛΕΑΣ – ΜΑΡΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ.
Θα παίξουν οι μουσικοί:
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ μπουζούκι
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΜΑΝΔΡΑΚΗΣ κιθάρα 
ΑΡΗΣ ΑΛΒΑΝΟΣ κιθάρα
ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΙΤΗΣ πιάνο
ΜΙΛΤΟΣ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΣ κοντραμπάσο
ΝΙΚΟΣ ΤΑΛΕΑΣ ακορντεόν


http://kalamarias.blogspot.gr/