Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΣΕΤΗΠ:ΓΙΑ ΤΗΝ MEDIATEL ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Εμείς, οι εργαζόμενοι της Mediatel, βιώνουμε καθημερινά έναν εργασιακό μεσαίωνα. Το δήθεν κοινωνικό πρόσωπο που μας πλασάρει η εταιρία δεν είναι τίποτε άλλο παρά:
  • Ατομικές συμβάσεις, τις 15μερες, τις μηνιαίες, τις δίμηνες,… κλπ, που στερούν από τους εργαζόμενους τα βασικά τους δικαιώματα.
  • Ελαστικές μορφές απασχόλησης, τη μερική και εκ περιτροπής εργασία, που καταπατούν το δικαίωμα των εργαζομένων σε μόνιμη και σταθερή δουλειά.
  • Απλήρωτες άδειες, τις αναγκαστικές άδειες άνευ αποδοχών, τους μισθούς πείνας, το ωρομίσθιο των 3,52 μικτά, τον απαράδεκτο διαχωρισμό των εργαζομένων σε άνω και κάτω των 25…
  • Απαράδεκτα ωράρια εργασίας, τα τρίωρα, τετράωρα, εξάωρα…-κατά πώς εξυπηρετεί κάθε φορά τις ανάγκες της επιχείρησης-  που καταστρατηγούν το δικαίωμα των εργαζομένων στο 8ωρο, στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
Σε όλα τα παραπάνω ήρθε να προστεθεί και ένας επιπλέον εμπαιγμός. Η εργοδοσία της εταιρίας μέσα από επίσημο Δελτίο Τύπου ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προσλάβει 150 εργαζόμενους από τους απολυμένους συναδέλφους μας της «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ». H αλήθεια είναι ότι στην περίπτωση της «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ» η εργοδοσία της mediatel βρήκε την ευκαιρία να αποκτήσει  νέο εργατικό δυναμικό, εκπαιδευμένο, που όμως θα είναι φτηνό, ευέλικτο και που θα αισθάνεται μάλιστα και ευγνωμοσύνη για την πρόσληψή του!
Ταυτόχρονα, η εταιρεία διαφημίζεται, προβάλλει την εξέλιξη και την ανάπτυξή της!
 Το κλείσιμο της «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ» είναι αποτέλεσμα της κρίσης του ίδιου του συστήματος και του ανταγωνισμού μεταξύ των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που εκμεταλλεύονται τους εργαζομένους  τους, που απαιτούν από αυτούς θυσίες για να μεγιστοποιούν τα κέρδη τους και στη συνέχεια τους πετούν στην ανεργία. Είναι η ίδια συνταγή σε μια σειρά από χώρους δουλειάς, είναι ίδια η εκμετάλλευση που υφίστανται όλοι οι εργαζόμενοι.
 Οι εργαζόμενοι μπορούν να δώσουν τη δική τους απάντηση με την οργάνωση της πάλης τους, τη συσπείρωσή τους στους μαζικούς τους φορείς, στα συνδικάτα τους.
Δεν κάνουμε πίσω από τα δικαιώματά μας – Δε θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους!
 ΕΜΕΙΣ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!!
Απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλλουν και με τη στήριξη κυβέρνησης –ΕΕ απαντάμε με μαζικοποίηση του Συνδικάτου μας!
Διεκδικούμε:
  • Να προασπιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας από την «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ».Να προσληφθούν με πλήρες ωράριο, σταθερές εργασιακές σχέσεις, μισθό που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες.
  • Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας που να κατοχυρώνει και να διευρύνει τις ανάγκες μας.
  • Αορίστου χρόνου συμβάσεις με πλήρες ωράριο. Τέρμα στην μισό-δουλειά και τη μισό-ζωή.
ΑΠΑΝΤΑΜΕ  με  48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ -ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ,ΤΟ ΣΕΤΗΠ!
Τηλ επικοινωνίας: 6972521725,    6977417988