Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Ξεκίνησε η μεγάλη πορεία Πάτρα - Αθήνα ενάντια στην ανεργία.Ενθουσιασμός από όπου περνά.Που βρίσκεται τώρα(VIDEO - ΦΩΤΟ)

Με μαζική συμμετοχή ξεκίνησε η μεγάλη πορεία αγώνα Πάτρα - Αθήνα ενάντια στην ανεργία που διοργανώνει ο Δήμος της Πάτρας με σύνθημα «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα». 
Η εκκίνηση έγινε λίγο πριν 9 το πρωί από την πλατεία Γεωργίου. Επικεφαλής της πορείας βρίσκεται η Δημοτική Αρχή με το πανό της και ακολουθούν εργατικά σωματεία, Σύλλογοι Γυναικών, Φοιτητικοί Σύλλογοι, συνταξιούχοι και δεκάδες φορείς. Η οδός Κορίνθου, κεντρική οδός που διασχίζει η πορεία, έχει πλημμυρίσει με κόσμο, ενώ συνεχώς
ακούγονται συνθήματα όπως: «Στρατόπεδα συγκέντρωσης οι χώροι εργασίας, δούλοι δεν θα γίνουμε της εργοδοσίας», «Φτώχεια, ανεργία, τρομοκρατία, καμία θυσία για την πλουτοκρατία», «Απλήρωτη εργασία και κάτεργα παντού, αυτή είναι η σαπίλα του καπιταλισμού».
Στη συμβολή των οδών Αγ. Νικολάου και Κορίνθου μπήκε στην κεφαλή της πορείας η μπάντα του δήμου, η οποία με την ανάλογη μουσική υπόκρουση δίνει το τόνο. Λίγο αργότερα στην κεφαλή μπήκαν ποδηλάτες από ομάδες της πόλης. 
Οι συμμετέχοντες φορούν τις ανάλογες μπλούζες και τα καπέλα που έδωσε η Δημοτική Αρχή. Για σήμερα, η πρώτη διανυκτέρευση είναι προγραμματισμένη στο Αίγιο.
Παράλληλα, κάθε έξι με επτά χιλιόμετρα της διαδρομής θα υπάρχει στάση όπου θα γίνονται εκδηλώσεις από σωματεία και φορείς της περιοχής. Οι συμμετέχοντες θα φιλοξενούνται τα βράδια σε δημοτικά αθλητικά κέντρα, με ντουζιέρες, νιπτήρες, θέρμανση, ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας θα παρέχονται φαγητό, νερό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εάν χρειαστεί.
Στο πίσω μέρος της πορείας ακολουθούν βαν του Δήμου Πατρέων για την ξεκούραση των συμμετεχόντων και την αποθήκευση των αποσκευών.