Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Είναι ώρα το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων να περάσει στα χέρια των εργατών και όχι των εργοδοτών

«Είναι ώρα το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων να αλλάξει ρότα, να γίνει στήριγμα των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Είναι ώρα να περάσει στα χέρια των εργατών και όχι των εργοδοτών». Αυτό επισημαίνει η Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ με αφορμή την Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων που έγινε την Τετάρτη 20 Απρίλη, που εξέλεξε την Εφορευτική Επιτροπή για τις εκλογές του έκτακτου συνεδρίου που θα γίνει στις αρχές του Μάη.
Η Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Με αφορμή τα οικονομικά των σωματείων, η παράταξη ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ προσπάθησε να οδηγήσει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων σε διορισμένη διοίκηση. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο για ένα θέμα που αφορά αποκλειστικά την λειτουργία του ΕΚ να προσφύγουν στα δικαστήρια. Ζητήματα που τα λύνουν μόνοι τους οι εργάτες, επιδίωξαν να λυθούν με στημένες δικαστικές αποφάσεις.
Έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό σε εργάτες που κυνηγάνε το μεροκάματο, σε απλήρωτους, σε εργαζόμενους με μισθούς πείνας. Εκβίασαν και απαίτησαν, ή όλα τα λεφτά, ή έξω από το ΕΚ.
Σε όλη την Ελλάδα, σε όλα τα σωματεία, σε όλα τα Εργατικά Κέντρα, μηδενός εξαιρουμένου, γίνονται ρυθμίσεις. Το ίδιο το ΕΚ Ιωαννίνων με ρύθμιση πήρε μέρος στο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Μόνο στα Γιάννενα δεν έγιναν ρυθμίσεις.
Τα σωματεία δεν ζήτησαν χάρη. Ζήτησαν να ισχύσει το ίδιο που ισχύει σ' όλη την Ελλάδα.
Είναι ενδεικτικό ότι γενική συνέλευση των αντιπροσώπων την Τετάρτη 20 Απρίλη ο μόνος αντιπρόσωπος που είχε αντίρρηση να γίνει ρύθμιση, ήταν ο Νίκος Φασούλης της παράταξης ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ. Ήταν αυτός που δήλωσε ότι θα προσβάλλει στα δικαστήρια - και πάλι - την απόφαση των αντιπροσώπων. Αποδείχτηκε ότι στη διαμάχη αυτή δεν ήταν σωματεία ενάντια σε σωματεία, αλλά ο κ. Φασούλης ενάντια στα σωματεία.
Τα σωματεία με συγκινητικές προσφορές και με δανεικά, κατέβαλαν όλα τα χρωστούμενα μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Πλέον κατέρρευσε και το τελευταίο πρόσχημα.
Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους, όλους τους εργαζόμενους που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του ΠΑΜΕ.
Στην γενική συνέλευση των αντιπροσώπων της Τετάρτης 20 Απριλίου αποτράπηκε το σχέδιο διάλυσης του ΕΚ. Οι αντιπρόσωποι με αίσθηση ευθύνης περιφρούρησαν το ΕΚ, ώστε να μην καταντήσει ξεδιάντροπο όργανο της εργοδοσίας και της κυβέρνησης.
Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός μειοψήφησε στο δικαστήριο όταν η πλειοψηφία των εκλεγμένων αντιπροσώπων ζήτησε με υπογραφές να μην γίνει πραξικόπημα, μειοψήφησε και στη συνέλευση των αντιπροσώπων κατά την εκλογή της εφορευτικής.
Είναι ώρα το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων να αλλάξει ρότα, να γίνει στήριγμα των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς. Ενάντια στην απληρωσιά, την εντατικοποίηση, τις απολύσεις. Είναι ώρα να μπει στην πρώτη γραμμή ώστε να αποτρέπονται οι πλειστηριασμοί σπιτιών, τα κομμένα ρεύματα και τα νερά στις λαϊκές οικογένειες. Είναι ώρα να δοθεί η μάχη ενάντια στο αντιασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο που φέρνει η Κυβέρνηση με την ΕΕ.
Είναι ώρα το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων να περάσει στα χέρια των εργατών και όχι των εργοδοτών.
Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την οργάνωση της 48ωρης απεργίας».