Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Κινητοποίηση των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ (ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης έκαναν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ), στη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας να σταματήσει η ειδική εκκαθάριση της επιχείρησης και να δοθεί άμεσα λύση στο οικονομικό πρόβλημα της εταιρείας.
Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν
ο Σάκης Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής και ο Λεωνίδας Στολτίδης από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.
Δύο και πλέον χρόνια μετά την υπαγωγή της ΕΛΒΟ σε ειδική εκκαθάριση (Γενάρης 2014) και παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης για σταμάτημα της ειδικής εκκαθάρισης και ένταξη της ΕΛΒΟ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σήμερα και πάλι οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εκβιασμό να αποδεχτούν την παραπέρα ιδιωτικοποίηση, διαφορετικά θα μπει λουκέτο.
Στο μεταξύ, η ΕΛΒΟ έχει οδηγηθεί σε οικονομικό αδιέξοδο και απειλείται με διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ εξαιτίας των χρεών της. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες χωρίς να διαφαίνεται καμία προοπτική πληρωμής. Πάνω σ' αυτό το έδαφος, η κυβέρνηση εμφανίζεται να προωθεί την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου στη γερμανική «Krauss - Maffei- Wegmann».