Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ:Ξεσηκωμός να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα στην Κοινωνική Ασφάλιση.Στη μάχη αυτή να είμαστε εμείς οι νικητές

Συνάδελφοι-σες,
Αυτοαπασχολούμενοι Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Έμποροι, Αυτοκινητιστές, Συνταξιούχοι
Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι βιοπαλαιστές αγρότες, οι νέοι και νέες, οι άνεργοι ζούμε  ήδη τις συνέπειες της αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης, της  ΕΕ , του μεγάλου κεφαλαίου(τραπεζιτών,εφοπλιστών,βιομηχάνων,μεγαλεμπόρων,επιχειρηματικών ομίλων).
Το οικογενειακό λαϊκό εισόδημα  συρρικνώθηκε, γιατί αυξήθηκε η ανεργία ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας, γιατί έκλεισαν μικρομάγαζα και μικροεπιχειρήσεις, ενώ τρέχουν οι πληρωμές σε τράπεζες , εφορία, ΟΑΕΕ. Το  εισόδημα περιορίστηκε με την μείωση μισθών και συντάξεων, με την αύξηση
φόρων και  τιμών σε εμπορεύματα και υπηρεσίες λαϊκής κατανάλωσης όπως φάρμακα, τρόφιμα, λογαριασμούς ηλεκτρικού, τηλεπικοινωνιών, ύδρευσης, πετρελαίου-βενζίνης, εισιτήρια αστικών και υπεραστικών μέσων μαζικής μεταφοράς, διόδια, τροφεία παιδικών σταθμών.

Τα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τελείωσαν. Συνεχίζει την ίδια πολιτική με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Παρουσιάζει το δικό της «success story» βασισμένο στο πρωτογενές  πλεόνασμα, όπως ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενοι, κρύβοντας  ότι τα πλεονάσματα αυτά είναι ματωμένα γιατί πατάνε ακριβώς πάνω στο «σφαγιασμό» των λαϊκών δικαιωμάτων, στην ένταση της αντιλαϊκής φοροληστείας και στην περικοπή όποιων δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα έχουν απομείνει. Οι παραπάνω αντιλαϊκές συνέπειες βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν έχουν «πιάσει πάτο». Δεν έχει ολοκληρωθεί όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο που τις κατοχυρώνει, τις εμπεδώνει στο μέλλον, ανεξάρτητα από τη φάση στον κύκλο της οικονομικής κρίσης, ανεξάρτητα από το ύψος του δημόσιου χρέους. Οι περιβόητοι στόχοι τους για να κλείσει η αξιολόγηση, για πρωτογενή πλεονάσματα, θα συνοδευτούν με νέα μέτρα, νέες αυξήσεις σε ΦΠΑ, ΔΕΗ - ΕΥΔΑΠ, ιδιωτικοποιήσεις κτλ. Νέο κυνηγητό ετοιμάζεται για τα χρέη και τα "κόκκινα" δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με επιτάχυνση των κατασχέσεων.

Η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, με την οποία συμφωνούν και όλα τα κόμματα που υπέγραψαν το μνημόνιο, είναι κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, δεν σταματά πουθενά προκειμένου να εξασφαλίσει ζεστό χρήμα και διευκολύνσεις για να ανακάμψει η κερδοφορία τους. Ενώ από τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ εισπράττει το 60% του εισοδήματός μας για φόρους και ασφάλιστρα, αφήνοντας μας με ψίχουλα για να τα βγάλουμε πέρα, ετοιμάζει προκλητικά νέες φοροαπαλλαγές και χρηματοδοτικά πακέτα στο μεγάλο κεφάλαιο.
Τo χτύπημα θα είναι μεγάλο και μας αφορά όλους. Κανένας δεν μένει αλώβητος από το νέο νόμο-λαιμητόμο, αν ψηφιστεί.
Με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης όλες οι συντάξεις μειώνονται. Οι μειώσεις αγγίζουν και τους σημερινούς συνταξιούχους που θα δουν τις συντάξεις τους να περικόπτονται ξανά κατά 15-20% με βάση το λεγόμενο επανυπολογισμό.
Όλοι στο δρόμο! Ξεσηκωμός να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα στην Κοινωνική Ασφάλιση. Δίνουμε άμεση αγωνιστική απάντηση
Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους, αυτοκινητιστές, τους νέους και νέες, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, να δώσουν το μαχητικό τους "παρών" στο συλλαλητήριο και να δυναμώσουν με τη δράση τους την προετοιμασία της 48ωρης γενικής απεργίας.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Μας κήρυξαν τον πόλεμο. Στη μάχη αυτή να είμαστε εμείς οι νικητές

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ - ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ
Απαιτούμε:
-Άμεση απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος της κυβέρνησης. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Εδώ και τώρα δωρεάν Υγεία -Πρόνοια - αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους.

- Άμεση κατάργηση των φορολογικών νόμων που τσακίζουν το εισόδημά μας και μας ρίχνουν στα χρέη. Άμεση επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους και αύξησή του στις 20.000 με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος για όλους».

ΟΛΟΙ  ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΡΙΤΗ  26  ΑΠΡΙΛΗ  2016 - ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ  7.00 μμ





ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ