Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Το «απογείωσαν»...

Οσο εντείνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ την αντιλαϊκή πολιτική για λογαριασμό του κεφαλαίου, τόσο η προπαγάνδα της «απογειώνει» το «δούλεμα» σε βάρος του λαού...
Κάπως έτσι, ξεκινώντας από το γνωστό «μνημόνια τέλος», πέρασε στην
«επαναδιαπραγμάτευση των μνημονίων», πήγε στη συνέχεια στην πλήρη αποδοχή των προηγούμενων μνημονίων και τη «σκληρή διαπραγμάτευση» για τη νέα συμφωνία, για να βάλει τελικά την τζίφρα της στο 3ο μνημόνιο, που ήρθε να προστεθεί στα δύο προηγούμενα.
Πλέον, μιλούσε για «ισοδύναμα» και «παράλληλα προγράμματα», παραμύθια που ξέφτισαν κι αυτά όσο προχωρούσε η προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων που περιλαμβάνει η... «συμφωνία του καλοκαιριού». Πριν από λίγες μέρες, άρχισαν να λανσάρουν τη θεωρία ότι έρχονται «ηπιότερα μέτρα λόγω πλεονάσματος», λόγω δηλαδή της πολιτικής που τσακίζει παραπέρα όποιες κρατικές δαπάνες έχουν απομείνει για τις λαϊκές ανάγκες και εντείνει τη φοροληστεία σε βάρος του λαού!
Κάπου εκεί, όμως, «έσκασε» και δημόσια η συμφωνία της κυβέρνησης με τους «εταίρους» για κλείσιμο της πρώτης «αξιολόγησης» με πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα ύψους 5,4 δισ. ευρώ. 
Επομένως; Πάει και το παραμύθι περί «ηπιότερων μέτρων»... ώρα για το επόμενο! Θα τα ψηφίσουμε μεν αυτά τα μέτρα, λέει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης, αλλά «αν η πορεία των εσόδων είναι καλύτερη, τότε αρκετά από αυτά τα μέτρα δε θα υλοποιηθούν»!
Με δυο λόγια, τα παραμύθια γίνονται όλο και πιο χοντρά, με κοινό παρονομαστή την έκκληση στο λαό να κάτσει στη γωνία, να λουστεί την αντιλαϊκή επίθεση και... να περιμένει καλύτερες μέρες. 
Μόνο που υπάρχει πια μπόλικη πείρα για να μην τσιμπούν ο λαός και η νεολαία στους παραμυθάδες!

Πέμπτη 31 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ