Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΑΘΗΝΑ:Μαζικό συλλαλητήριο ενάντια στο νόμο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ (VIDEO - ΦΩΤΟ)

«Ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό να μην περάσει στη Βουλή», το μήνυμα που έστειλαν εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι και νέοι συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε την Πέμπτη το απόγευμα το ΠΑΜΕ στην Αθήνα

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΔ. Κουτσούμπας. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Ομόνοια, όπου το σύνθημα στην κεντρική εξέδρα έστελνε το μήνυμα: «Δε θα περάσει ο νόμος λαιμητόμος για την Κοινωνική Ασφάλιση. Όλοι στη 48ωρη γενική απεργία. Να πληρώσει κράτος και πλουτοκρατία». Ακολούθησε δυναμική πορεία ως τη Βουλή με συνθήματα όπως: «Απλήρωτη εργασία και κάτεργα παντού, αυτή είναι η σαπίλα του καπιταλισμού», «Πρόνοια - Ασφάλιση και Υγεία, δεν τα παραδίδουμε στην πλουτοκρατία», «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά». 
Από το βήμα της κινητοποίησης στην Ομόνοια, ο Γιώργος Πέρρος μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, εξέφρασε την καταδίκη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για το Προσφυγικό, στη βάση της συμφωνίας που έχει ήδη γίνει με την ΕΕ. Καλεσε τους εργαζόμενους να αντιδράσουν με συγκέντρωση, την Παρασκευή 1η Απρίλη στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια για το Προσφυγικό με τους συγκεντρωμένους να απαντούν με το σύνθημα: «Οι πρόσφυγες δεν είναι τίτλοι στις ειδήσεις, δεν είναι για παζάρια και για επενδύσεις». (Δείτε βίντεο ΕΔΩ)
Στη συγκέντρωση διαβάστηκε το κάλεσμα του Δημάρχου Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, στα σωματεία και τους μαζικούς φορείς μπροστά στην πρωτοβουλία του Δήμου να οργανώσει πορεία από την Πάτρα μέχρι την Αθήνα ενάντια στην ανεργία.
Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας ο Ινδός Βενκατατσαλάμ, γγ της κλαδικής οργάνωσης Τραπεζοϋπάλληλων και Ασφαλιστικών Υπαλλήλων, ο οποίος σημείωσε ότι «η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι ένα από τα σημαντικότερα όπλα των εργαζομένων του κόσμου ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, ενάντια στη φτώχεια και την καταπίεση». Παράλληλα μετέφερε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη των οργανώσεων και των εργαζομένων από 126 χώρες του κόσμου που εκπροσωπεί η ΠΣΟ. Αμέσως μετά στο βήμα βρέθηκε ο Αλέκος Αρβανιτίδης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, για την κεντρική ομιλία και λίγο πριν τις 8 ξεκίνησε η πορεία.