Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Απεργούν στις 8 Ιούνη και οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται την Τετάρτη 8 Ιούνη δάσκαλοι και νηπιαγωγοί. 
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, καλούν δασκάλους και νηπιαγωγούς σε μαζική συμμετοχή για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στα Δημοτικά Σχολεία και
τα Νηπιαγωγεία. Παράλληλα το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί στο απεργιακό συλλαλητήριο της Αθήνας, που έχει οριστεί για τις 12 το μεσημέρι, στην Ομόνοια, τονίζοντας πως «αν δεν τους σταματήσουμε, το σχολείο που θα βρούμε το Σεπτέμβρη δεν θα το γνωρίζουμε!».
Στο απεργιακό συλλαλητήριο καλεί φοιτητές και σπουδαστές το ΜΑΣ, σημειώνοντας πως «κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας κάνουν τα πτυχία των απόφοιτων των παιδαγωγικών και καθηγητικών σχολών κυριολεκτικά κορνίζα».
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία απευθύνουν επίσης η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων και Ελαστικά Εργαζομένων στην Εκπαίδευση και οι Σύλλογοι Δασκάλων «Ο Σωκράτης»,«Γ. Σεφέρης» (ο οποίος δίνει αγωνιστικό ραντεβού στις 11.15 στον ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας) και «Ρόζα Ιμβριώτη».
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια απευθύνει και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής στο πλαίσιο τρίωρης στάσης εργασίας στο Δημόσιο. Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Ενώνουμε τη φωνή μας, τη δύναμη μας με τους υγειονομικούς και τους εκπαιδευτικούς. Απαιτούμε να έχουμε δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό, απαιτούμε να έχουμε δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά. Απαιτούμε να έχουμε νοσοκομεία και σχολεία πλήρως στελεχωμένα από προσωπικό και από υλικοτεχνική υποδομή».

Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα

Ανάλογες κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια θα γίνουν σε πολλές πόλεις της χώρας.
Στη Θεσσαλονίκη, η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καλεί στην κινητοποίηση την Τετάρτη 8 Ιούνη στις 9 π.μ., μπροστά στο ΙΚΑ Αριστοτέλους.
Στο Ηράκλειο η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί στις 12.30 μ.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, ενώ στη Λέσβο η κινητοποίηση θα γίνει σήμερα Τρίτη 7 Ιούνη στις 6 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς.
Στη Λήμνο, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αργύριος Μοσχίδης» καλεί στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στις 12 μ. στην πλατεία ΟΤΕ.
Στη Ξάνθη η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11:30 π.μ., στην Κεντρική Πλατεία

Σταθμός στη δράση

Η απεργία αποτελεί σταθμό στις πολύμορφες δράσεις που αναπτύσσονται όλο αυτό διάστημα από εκπαιδευτικούς και γονείς για να μην περάσουν τα σχέδια που ουσιαστικά καταργούν το Ολοήμερο και υποβαθμίζουν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Το Σάββατο 4 Ιούνη το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, πρωτοβάθμια σωματεία, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, εκπαιδευτικοί μόνιμοι, αναπληρωτές και γονείς συμμετείχαν σε συγκέντρωση στην Ομόνοια.