Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή! «Να προχωράς και εσύ καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία»(Ν. Χικμέτ)


Συνεπής αγωνιστής, από τους αλύγιστους της ταξικής πάλης. Γνήσιος διεθνιστής, γι' αυτό και πραγματικός πατριώτης. Κομμουνιστής έως το τέλος της ζωής του, γι' αυτό φίλος της ειρήνης, εχθρός των πολεμοκάπηλων, του εθνικισμού, του ρατσισμού, του φασισμού. Ο Ναζίμ πίστευε βαθιά ότι ο μόνος τρόπος για να σωθεί η ανθρωπότητα ήταν ο σοσιαλισμός. Ολη του την τέχνη, τη δημιουργικότητά του, την αξιοποίησε για να ανοίξει δρόμους στη μελλοντική μάχη της ανθρωπότητας.
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1902 και πέθανε στις 3 Ιούνη του 1963
Αγώνας για να ενώσουμε τις αγωνίες, τις
προσδοκίες μας από τη ζωή με τις επαναστατικές, τις πιο πρωτοπόρες ιδέες για την κοινωνία που θα πάρουν εκδίκηση τα όνειρα μας. Αγώνας σε κάθε σχολείο και σχολή, σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά για τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Γνώση των πραγματικών τεράστιων δυνατοτήτων που υπάρχουν σήμερα στην κοινωνία, των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας που έχουν δημιουργηθεί από το μυαλό και τα χέρια των εργαζόμενων, των προοδευτικών επιτευγμάτων του ανθρώπου στην τέχνη και στον πολιτισμό. Αλλά και γνώση των εμποδίων - των αιτιών που δεν του επιτρέπει να τα απολαύσει, που βρίσκονται στην καρδιά του καπιταλιστικού συστήματος, στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο με σκοπό το κέρδος των εκμεταλλευτών.
Τόλμη να παλεύουμε μαχητικά για τα δικαιώματά μας, τα δικά μας αλλά και όλων των νέων. Να μη σηκώνουμε την αδικία όπου κι αν βρισκόμαστε.
Αντοχή στις δυσκολίες, στα διλήμματα και στους μηχανισμούς του συστήματος.
Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή!
 «Να προχωράς και εσύ καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία» (Ν. Χικμέτ)