Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΚΑΒΑΛΑ:Στο πλευρό των εργαζομένων των Φωσφορικών Λιπασμάτων το ΠΑΜΕ και ταξικά σωματεία (ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση στο εργοστάσιο Φωσφορικών Λιπασμάτων στην Καβάλα όπου οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις πραγματοποίησε την Τετάρτη 29 Ιούνη η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ μαζί με τα ταξικά σωματεία των Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, των Οικοδόμων, των Συνταξιούχων ΙΚΑ, την ΠΑΣΕΒΕ με τους εκλεγμένους της αγωνιστές επαγγελματίες στον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας, εκλεγμένους από το χώρο του Δημοσίου.
Η υποδοχή των σωματείων έγινε δεκτή
με χειροκροτήματα από το σύνολο των εργαζομένων. Στο χαιρετισμό της η πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας Αναστασία Καραγεώργη τόνισε ότι το σωματείο εκφράζει τη βαθιά του συμπαράσταση και αλληλεγγύη απέναντι στους εργαζόμενους της ΒΦΛ, που το τελευταίο διάστημα δέχονται ισχυρές πιέσεις από την εργοδοσία τους για να υπογράψουν νέες ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου που προβλέπουν μείωση του μισθού τους. Μεταξύ άλλων επισήμανε:
«Συγχαίρουμε τους συναδέλφους μας που δεν λύγισαν στις πιέσεις ακόμα και όταν τους επιβλήθηκε αναγκαστική άδεια και στη συνέχεια 3μηνη διαθεσιμότητα.
Οι μεγαλοεργοδότες, οι επιχειρηματικοί όμιλοι σε κάθε κλάδο, σε κάθε εργασιακό χώρο εκμεταλλευόμενοι όλα τα αντεργατικά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής έχουν εξαπολύσει συντονισμένη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων. Προχωρούν σε μειώσεις μισθών, σε καταστρατήγηση του σταθερού χρόνου εργασίας, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
Κυβέρνηση, μεγαλοεπιχειρηματίες, τρόικα ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης, με στόχο την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης.
Σήμερα χρειάζεται η μέγιστη δυνατή ενότητα της εργατικής τάξης, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, σε όλους τους χώρους και κλάδους, για να αντιμετωπίσουμε τη νέα λαίλαπα που έρχεται, για να διεκδικήσουμε την αποκατάσταση όλων των απωλειών.
Ο Λαυρεντιάδης έχει συμμάχους την κυβέρνηση, τους υπόλοιπους μεγαλοεπιχειρηματίες, την ΕΕ, εμείς πρέπει να ισχυροποιήσουμε τη δική μας συμμαχία, της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας».
Μετέφερε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση των εργαζομένων του «Μαρινόπουλου» στα καταστήματα της Καβάλας όπου βρίσκονται αυτήν την περίοδο και οι ίδιοι σε αγωνιστικές διεργασίες μπροστά στο θέμα που προέκυψε για την υπαγωγή του ομίλου στον πτωχευτικό κώδικα.