Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Κινητοποίηση για την ανάκληση απολύσεων στην εταιρεία «VELTIO»

Συγκέντρωση των εργαζομένων στην εταιρεία πληροφορικής «VELTIO» στη Θεσσαλονίκη και του Σωματείου Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής έγινε την Τρίτη 7 Ιούνη, για την άμεση ανάκληση των απολύσεων
δύο εργαζομένων - που, όπως καταγγέλλουν, έγιναν χωρίς κανένα απολύτως πρόσχημα - αλλά και να σταματήσει η εργοδοτική τρομοκρατία. 
Πρόκειται, ξεκαθαρίζει το σωματείο, για εκδικητικές διώξεις, που αποτελούν προσπάθεια της εργοδοσίας να εμποδίσει την ανάπτυξη συνδικαλιστικής δράσης στο χώρο.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία προχώρησε στις εν λόγω απολύσεις όταν οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να διεκδικήσουν τη μετατροπή των συμβάσεων παροχής υπηρεσιών, το λεγόμενο μπλοκάκι, σε προσλήψεις μισθωτής εργασίας.
Η μια απόλυση αφορά ενεργό μέλος του σωματείου και η δεύτερη μωρομάνα 7 μηνών. Τη Δευτέρα η εργοδοσία κάλεσε την Αστυνομία για να συνοδεύσουν τον απολυμένο, μέλος του σωματείου που πρωτοστάτησε στην οργάνωση του αγώνα των συναδέλφων του, εκτός του χώρου εργασίας.
Στην ανακοίνωσή του το ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης αναφέρει επίσης:
«Θέλουν να εκφοβίσουν τους υπόλοιπους εργαζομένους στο χώρο, ώστε κανείς να μη σκεφτεί να αντιδράσει στο μέλλον. Να μη σκεφτεί να διεκδικήσει αυτά που του κλέβουν από τη δουλειά και τον ιδρώτα του. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα περάσει έτσι! Οι εργαζόμενοι ξέρουν καλά ότι όσο δεν αντιδρά κανείς και κυριαρχεί ο φόβος, τόσο πιο πιεστική κι αφόρητη θα γίνεται η κατάσταση για όλους.
Η απόφασή τους να απολύσουν τους συναδέλφους μπορεί και πρέπει να τους γυρίσει μπούμερανγκ!
Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής! Όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς!
Την ώρα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εντείνει την επίθεση στους εργαζόμενους μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νόμου-λαιμητόμου, την ώρα που συζητάνε για κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού σε όλους τους χώρους εντείνεται η επίθεση της εργοδοσίας με απολύσεις, περικοπές μισθών, αναγκαστικές αλλαγές συμβάσεων κ.ά.
Η επίθεση των εργοδοτών και των κυβερνήσεών τους στη ζωή μας δεν θα σταματήσει όσο η δικαιολογημένη αγανάκτηση αναλώνεται σε προσπάθεια εύρεσης ατομικής λύσης, αλλαγές δουλειάς, έξοδο στο εξωτερικό.
Η απάντηση πρέπει να δοθεί με συλλογικό, οργανωμένο αγώνα, μαζί με τους εργαζόμενους σε όλο τον κλάδο, μέσα από το κλαδικό μας συνδικάτο. Ούτε βήμα πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες μας για τη ζωή και δουλειά με δικαιώματα».